19 / 04 / 2024

Edirne'nin bir köyünde bulunan sağlık ocağı binasının kullanımı mecliste!

Edirne'nin bir köyünde bulunan sağlık ocağı binasının kullanımı mecliste!

Edirne'ye bağlı bir köyde bulunan sağlık ocağı binasının kullanımı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Edirne'ye bağlı bir köyde bulunan sağlık ocağı binasının kullanımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Çakırlar, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Çakırlar, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Çakırlar, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Edirne merkez ilçesine bağlı Büyükdöllük Köyü'nde 1996 yılında yapılan ve uzun yıllar sağlık ocağı lojmanı olarak faaliyet gösteren bina, Aile Hekimliği uygulamasına geçilmesi sonrasında nüfus yetersizliği sebebiyle kapatılmıştır. Köy muhtarının ve köy sakinlerinin girişimleri sonrasında rehabilitasyon merkezi olarak kullanılması talep edilmiş ancak projenin yüksek maliyetli olması sebebiyle vazgeçilmiştir. İlerleyen süreçte Sağlık İl Müdürlüğü binanın mülkiyetini Milli Emlak Müdürlüğüne devretmiştir.''

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar'ın soruları:
1- Köyde uzun zamandır atıl vaziyette kalan binanın faaliyete geçirilebilmesi için herhangi bir çalışma düşünülmekte midir?

2- Koronavirüs salgını ile tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de şehir merkezlerinden ziyade kırsal alanda yaşam cazip hale dönüşmüştür. Binanın onarımının yapılıp konaklamaya müsait bir alana dönüştürülmesi için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön