24 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'da kaçak inşaata izin verilmeyecek!

Bursa Yıldırım'da kaçak inşaata izin verilmeyecek!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım'da artık geleceğin planlandığını hatırlatarak kaçak inşaata başvurulmaması konusunda uyarılarda bulundu.



Kentsel dönüşüm ile Yıldırım'ı yaşanabilir bir şehir kimliğine kavuşturmak isteyen Yıldırım Belediyesi'nin kaçakla mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Yıldırım'ı yeniden planlayıp geleceğe hazırlamak istediklerini vurgulayan Başkan Edebali, "Yeniden planlamaktan kastımız doğru planlama yaparak şehri yeniden inşa etmek. Bu anlamda kaçak yapılaşmaya asla göz yummuyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda temel atma törenlerine başladık ve bundan sonra da hızla devam edeceğiz" dedi. 


KAÇAĞA TAVİZ YOK 


Kaçak yapılaşmaya asla tahammüllerinin olmadığını söyleyen Başkan Edebali, "Yıldırım'ın geleceğine dair hedeflerimiz var. Çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız için çok önemli projeleri artık hayata geçirmeye başlıyoruz. 

Bu anlamda Yıldınmlı hemşehrilerimizden isteğim kaçak yapı konusunda duyarlı olmalarıdır. Son 30 yılda oluşan bu kötü görüntü kaçak ve plansız yapılaşmadan kaynaklanmaktadır. Bir taraftan Yeni Yıldırım hedefine koşarken diğer taraftan kaçak yapı devam ederse yerimizde saymış oluruz" şeklinde konuştu. 


KAÇAK İNŞAATIN SONUCU HAPİS 


Kaçak yapı nedeniyle kişilerin hapisle cezalandırılmalarını istemediklerini sözlerine ekleyen Başkan Edebali, "Bu anlamda yarınlara emin adımlarla yürürken kaçak inşaat yaparak geleceğimizi karartmamız kabul edilemez. Yıldırım Belediyesi olarak kaçakla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" şeklinde görüşlerini belirtti. Yıldırım'da yeni bir çarpıklığa neden olacak kaçak yapılaşmaya taviz göstermeyeceklerinin altını çizen Başkan Edebali, "Alışkanlık haline gelen seçim öncesi kaçak inşaata müsamaha gösterilir anlayışından kurtulmamız lazım. Yıllarca kaçak yapılaşmadan dolayı yaşadığımız sıkıntılar ortada" ifadelerini kullandı. 


Bursa Haber


Geri Dön