28 / 03 / 2024

Bursa Yunuseli, planlı şehircilikte örnek mahalle!

Bursa Yunuseli, planlı şehircilikte örnek mahalle!

Osmangazi Belediyesi, Yunuseli Mahallesi'nde gerçekleştirdiği geniş cadde ve kaldırımlar, düzenli sokaklar, bisiklet ve yaya yolları ile planlı şehirciliğin en güzel örneklerini sergiliyor.



Yunuseli Mahallesi'ni gezerek imar planlarının nasıl uygulandığı konusunda incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Değişen ve gelişen Osmangazi'nin modern ve planlı şehircilik uygulamaları Yunuseli Mahallesi'nde dikkatleri çekiyor. 


Geçmişte, vatandaşın belediyelerin önünde gitmesi sonucu, hizmet noktasında geride kalmış olan Osmangazi Belediyesi, bu bölgede başladığı planlı yapılaşmayla artık vatandaşın bir adım önünde. 


Önce alt ve üst yapı, sosyal donatı alanları, yollar ve yaşam alanlarının boy gösterdiği Yunuseli, mahallesindeki bu gelişim, Osmangazi'nin merkezine doğru ilerleyecek olan değişimi de tetikleye çektir" dedi. 


Yaptıkları ve yapacakları yatırımlarla Yunuseli Mahallesi'ni parmakla gösterilen örnek bölgelerden biri haline getireceklerini belirten Başkan Dündar, "Yunuseli'nde yaşayan vatandaşlarımızın rahat nefes alabilmeleri, çocuklarımızın ise oynayacak alan bulabilmeleri adına 7 tane park yaptık. Asfalt-kaplama ve asfalt-yama çalışmaları ile cadde ve sokaklarını modern hale getirdik. 5 tane yolu imara açtık. Kilometrelerce bisiklet yolu yaptık. Okullarımıza çeşitli hizmetlerde bulunduk. Hedefimiz ilçemize yakışır şehircilik hizmetlerini tüm mahallelerimize yaygınlaştırmak" diye konuştu. 


Bursa'da Meydan


Geri Dön