26 / 04 / 2024

Bursada çökme tehlikesi bulunan 6 katlı bina yıkıldı!

Bursada çökme tehlikesi bulunan 6 katlı bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, deprem söylentilerini artması üzerine yıllardır bir türlü yıkılamayan Gemlik ilçesindeki Küçük Kumla Meydanında bulunan 6 katlı binanın yıkım çalışmalarını başlattı



Yıllardır konuşulan ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen bir çalışmayı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yıkım öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, sahillerde vitrinin yenilenmesi amacıyla yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti.

Göreve geldikleri ilk günden beri bu binanın kaldırılması yönünde çalışmalarının olduğunu ifade eden Altepe, "Önce ilçe belediyesi yıkacaktı ancak olmadı. Biz devreye girdik ve 21 hissedar olduğunu öğrendik. Tüm hissedarlarla tek tek görüşüp, kamulaştırma işlerini tamamladık. Yıllardır konuşulan ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen bu olayın yapılabileceğini göstermek amacıyla bugün de yıkımı başlatıyoruz" şeklinde konuştu.

Çevre için de tehlike olan binanın kaldırılmasıyla Kumlanın tam kalbi olan bölgeye güzel bir meydan kazandırmış olacaklarını dile getiren Altepe, "Bu binanın arkasında bulunan 7 katlı binanın kaldırılmasıyla ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Orada da kamulaştırmayı bir an önce tamamlayıp, Küçük Kumlanın da vitrinini yenilemek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Özellikle son bir yıl içinde Büyükşehir Belediyesinden önemli destekler aldıklarını dile getiren Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz ise hizmetlerin aralıksız sürdüğünü söyledi.

Gemlik tarihinde yapılmayan altyapı yatırımlarının kısa zamanda hayata geçirildiğini anlatan Yılmaz, "Bu destekleriyle başkanımız Recep Altepe, Gemlik ve Küçük Kumlalıların gönlünde taht kurdu. Sahillerdeki eski iskelelerin onarılmasından bölge parkına kadar yapılan tüm hizmetler nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

AA


Geri Dön