28 / 03 / 2024

Bursa'da dönüşüm kapsamında 301 konut yıkıldı!

Bursa'da dönüşüm kapsamında 301 konut yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bursa Mevlana Mahallesi'nde depreme dayanıksız yapılar yıkıldı.



Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bursa Mevlana Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 7. etap ihale süreci tamamlandı ve 301 konut yıkıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yıkımları yapılan binaların yer aldığı alanda gerçekleştirdiği açıklamada, Yıldırım'ın en büyük sorununun plansız kentleşme olduğunu kaydetti.

Bursa da dönüşüm kapsamında 301 konut yıkıldı!

Bursa ili, Yıldırım ilçesi Mevlana Mahallesi'nde yer alan projenin 7 ve 8. etaplar olarak iki bölümden meydana geldiğini kaydeden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu iki etaptaki depreme dayanıksız, sağlıksız ve güvensiz 900 konutu yıkarak bunların yerine depreme dayanıklı, modern, güvenli, sosyal yaşam alanları da olan 1244 konut inşa edeceğiz. Projede rezerv alan kullanmayacağız, tamamen yıkılan binaların yerine yenilerini yapacağız. Zemin artı 7 ve zemin artı 8 kat olmak üzere iki farklı konut uygulamamız olacak. 7. etapta 301 konutu yıkıp yerine 644 konut ve 177 dükkan yapacağız. 8. etapta ise 599 konutu yıkıp 600 konut inşa edeceğiz. Bu proje, Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına model olacak, bölgenin değerini artıracak ve domino taşı etkisiyle kentsel dönüşümü tetikleyecek."

Yılmaz, projenin 7. etabındaki yıkım çalışmalarının tamamlanmış olduğunu da kaydederek, şunları söyledi: "Tamamladığımız 7. etap çalışmalarında 301 konutun tamamını yıktık. İhaleyi kazanan firmaya önümüzdeki günlerde yer teslimi yapacağız ve bu ayın içinde de inşa faaliyetleri başlayacak." diyen Yılmaz, 2023 yılının şubat ayında projeyi tamamlamayı planladıklarını aktardı.

Bursa da dönüşüm kapsamında 301 konut yıkıldı!

Dönüşüm projesinin gönüllülük esasıyla yapıldığını kaydeden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Tek bir kamulaştırma yapmadık. Hak sahibi vatandaşlarımızla görüştük, kavuşacakları yeni yaşamı anlattık. Onların sıkıntılarını dinledik, çözüm ürettik. Vatandaşlarımıza maddi kolaylık sağlamak borçlarını 10 yıla kadar vadelendirdik. Vatandaşlarımızın taşınma işlerine yardımcı olup kira desteği de sağladık. Netice itibarıyla 7. etapta yüzde 100 uzlaşma sağladık. Herkesin mutlu ve memnun olduğu bir anlaşma ortaya çıktı." şeklinde konuştu.

Bursa'nın Yıldırım ilçesinin tamamını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) veya belediye eliyle dönüştürmenin mümkün olmadığını kaydeden Başkan Yılmaz, "Binaları dönüştürmek işin sadece küçük bir kısmı. Kentin sosyal, kültürel yaşamını da dönüştürmek gerekiyor. Bunun için de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Kütüphaneler, kültür merkezleri, spor tesisleri, sosyal yaşam alanları inşa ediyoruz. Yıldırım'daki yeşil alanları 1,5 milyon metrekare artırıyoruz. Yaptığımız, inşası süren ve proje aşamasında olan çalışmalarımız var. Bunlar tamamlandığında Yıldırım’daki değişim herkes için daha görünür olacaktır." dedi.

Bina tamamlama sigortaları kentsel dönüşüm projelerini hızlandıracak!


Geri Dön