26 / 04 / 2024

Bina tamamlama sigortaları kentsel dönüşüm projelerini hızlandıracak!

Bina tamamlama sigortaları kentsel dönüşüm projelerini hızlandıracak!

Maher Yatırım Holding Üst Yöneticisi Levent Uluçeçen, kentsel dönüşüm projelerine yönelik açıklamalarda bulundu. 



 Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’nın bağlı olduğu Maher Yatırım Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Uluçeçen, sektöre yönelik açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'ında yer alan habere göre; Uluçeçen konuşmasında kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Uluçeçen, Türkiye'nin en önemli meselesinin kentsel dönüşüm olması gerektiğini dile getirdi. 

 Bina tamamlama sigortaları kentsel dönüşüm projelerini hızlandıracak!

Türkiye'nin şartları değerlendirildiğinde kentsel dönüşüm için en işe yarar yöntemin arsa payı karşılığı inşaat sözleşmeleri olduğunu belirten Uluçeçen, bu nedenle hak sahipleri ile yüklenicilerin arasındaki güveni oluşturacaktek sektörün sigortacılık sektörü olduğunu dile getirdi. 

Levent Uluçeçen, hak sahipleri yararına yapılacak bina tamamlama sigortaları ile yapılacak güven ortamının, kentsel dönüşüm projelerine hızlandıracağını söyledi.

Kentsel dönüşüm projelerinin hem arsa sahipleri hem de yükleniciler bakımında risk oluşturduğunu söyleyen Uluçeçen, "Sigorta şirketlerinin devreye girmesi ile riskler doğru bir şekilde yönetilebilecektir. Ayrıca, bu projelerin finansmanı açısından da sigorta şirketlerinin sağladığı güvenli ortamı kolaylaştırıcı bir faktör olarak yer alacaktır." değerlendirmesini yaptı. 

Oturduğu ev kentsel dönüşüme girenler dikkat!

 


Geri Dön