20 / 04 / 2024

Murat Yazıcı: Rize'de kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmalıyız!

Murat Yazıcı: Rize'de kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmalıyız!

İnşaat Mühendisleri Rize Şubesi Başkanı Murat Yazıcı yaptığı açıklamada Rize’de deprem tedbirlerinin alınması ve kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılması gerektiğini söyledi.



İnşaat Mühendisleri Rize Şubesi Başkanı Murat Yazıcı, Rize’deki kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Karadeniz Gazetesi’nde yer alan habere göre; Başkan Yazıcı; Elazığ ve Malatya’daki depremden sonra Rize’de de tedbirlerin alınması gerektiğini aktardı. Başkan Yazıcı, deniz dolgusu üzerinde yapılan, korozyon sebebiyle riskli durumda olan 4 bin 174 bağımsız yapının kentsel dönüşüm projesi çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Depreme hazır olmalıyız

Başkan Yazıcı, KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş’ın Karadeniz Bölgesi için deprem konusunda uyarılarda bulunduğunu anımsattı.

Başkan Yazıcı;“Depremin ne zaman olacağı konusunda kimse bir şey söyleyemez ama biz en azından depreme hazır olma kısmını halletmek zorundayız. Yeni yapılan yönetmeliklerle binalarımızı çok daha sağlam inşa ediyoruz fakat ilimizdeki o kadar çok eski yapılar var ki bu yapıların da yenilenmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Hızlı bir şekilde karar verilmeli

Başkan Yazıcı, “Öncelikle hızlı bir şekilde karar verilmeli. Karar verici mekanizmalar hızlı bir şekilde ‘Evet biz bunu yapacağız’ diyerek sahildeki Alana müdahale edilmesi gerekiyor. Karar noktasında hala daha insanlar, ‘yapalım mı yapmayalım mı, riskli alan ilan ettik, işte insanları küstürmeyelim, esnafı mağdur etmeyelim’ gibi söylemlerle bu işi uzatmak aslında riski daha da büyük bir boyuta taşıyor” açıklamalarında bulundu.

En büyük mağduriyet can kaybı

Kimsenin mağdur edilmeden dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini belirten Başkan Yazıcı, “Belki orada yaşayan insanlar, esnaflar belki mağduriyet yaşayacak. Ancak en büyük mağduriyet can kaybıdır. Can kaybının mağduriyetini bence biraz mağdur olup önüne geçmek lazım. Fakat ‘mal da canın yongasıdır’ düşüncesi ile olaya bakarsak bu işler çözülemez. Devletimizin de kimseyi mağdur etmeden orta yolu bulması gerekiyor” dedi.

Devlet iradesini ortaya koymalı

Başkan Yazıcı konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Yıllardır bir oda başkanı olarak uyarıyorum, tekrar uyarmak istiyorum. Bir an önce kentsel dönüşüme karar verip buna başlanması gerekiyor. Burada yüzde yüz olarak kimseyi mutlu edecek bir ortamı bulamayacaksınız. Lakin devlet en azından ‘ben burayı yapacağım’ diyerek iradesini ortaya koymak zorundadır.”

Artvin-Rize Havaalanı ne zaman açılacak? 

Rize'de riskli alan kararı!

Rize Çay Çarşısı Projesi 18 ayda tamamlanacak!


Geri Dön