24 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşüm projelerini hızlandırıyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşüm projelerini hızlandırıyoruz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşüm projelerini hızlandırarak ülkemizi depremlere karşı hazırlama çalışmalarını da kararlılıkla sürdürüyoruz." dedi.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde önemli açıklamalar yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Partilileri de selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Var olun, inşallah şimdiden gece gündüz demeden 2023'e hazırlanıp 2023'te de ben sandıkları patlatacağınıza inanıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen sene meydana gelen depremden sonra  İzmir  Bayraklı'da inşaat çalışmaları tamamlanan 596 konut ve 145 dükkanı hak sahiplerine teslim ettiklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizde biliyorsunuz 'laf ola beri gele' yok. Biz sözü verdik mi verdik. 'Süratle bu deprem konutlarını bitirip sahiplerine teslim edeceğiz' dedik mi dedik ve zamanında da elhamdülillah teslim ettik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşüm projelerini hızlandırıyoruz!

İzmir Bayraklı'daki konut sayısını 1391'e ve dükkan sayısını da 302'ye tamamlayacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ayrıca yine Bayraklı'daki rezerv alanda 3 bin 649 konut ve 511 dükkan inşa ediyoruz. Bunlardan 397'sini de yıl başına kadar tamamlayacağız. Böylece İzmir depreminin ardından toplam 5 bin 74 konut ve 353 dükkan yaparak teslim etme sözümüzü yerine getirmiş oluyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplam yatırım tutarı 2 milyar 250 milyon TL'yi bulan bu konut ve dükkanların İzmir'e hayırlı olmasını temenni etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Afetlerin önüne geçemeyiz ama devlet olarak vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırma iradesine ve imkanına hamdolsun sahibiz. Kentsel dönüşüm projelerini hızlandırarak ülkemizi depremlere karşı hazırlama çalışmalarını da kararlılıkla sürdürüyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşüm projelerini hızlandırıyoruz!

İzmir Bayraklı'daki vatandaşların yeni konutlarına kavuşturma mutluluğundan sonra Alsancak Mustafa Denizli Stadı'na giderek hem resmi açılışı yaptıklarını hem de tesisi yerinde gördüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, stadı Altay ve Altınordu takımlarının birlikte kullanacağını dile getirdi.

Bugün kente kazandırılan yatırım bedeli 668 milyon TL'ye ulaşan toplam 100 eser ve hizmetin resmi açılışını yaptıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümdeki altyapı projeleriyle çeşitli mahallelere hayata geçirilen yol ve kaldırım çalışmalarının, İzmir Kalkınma Ajansının verdiği destekle inşa edilen projelerin de hizmete açılacağını dile getirdi.

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm için yargı kararları bekleniyor!

Yarım kalan inşaatlara sigorta çözümü!


Geri Dön