25 / 04 / 2024

Bursa'da emsal artışıyla dönüşüm başlıyor!

Bursa'da emsal artışıyla dönüşüm başlıyor!

Konaklama tesisi meselesine turistik amaçlı tesislerde 0.50 emsal artışı ile çare bulan Bursa Büyükşehir Belediyesi, aynı uygulamayı kentsel dönüşüm projeleri için de yapacak.



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sadece risk altında bulunan ve içinde oturanların bulunduğu site ve binalar için geçerli olacak uygulama ile Bursa'ıım kentsel dönüşümde de Türkiye'ye örnek olacağını vurguladı. 



İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri vc İşadamları Derneği'nin (İMSİAD) düzenlendiği Kentsel Dönüşüm Çalıştayf nda Bursa'daki dönüşüm çalışmaları vc yapılması gerekenler ele alındı. Sheraton Otcl'de yapılan çalıştaya katılan Biiyükşehir Belediye Başkanı Rcccp Altcpc. sadccc Bursa'nın değil Türkiye'nin en önemli gündem maddesi olan kentsel dönüşüm konusunda zaman kaybetmeden önemli adımlar atılması gerektiğini söyledi. Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşın yeterli bilgi sahibi olmadığını vc büyük beklentiler içinde olduğunu dile getiren Başkan Altepe, "Herkes cennetten bir köşe istiyor. 'Daireme daire isterim, kira yardımı isterim. Devlet yapsın' diyor. Böyle bir anlayış olamaz. Çocuklarıyla, torunlarıyla riskli binalarda oturan vatandaşlarımız hayatlarını güvenlik altına almak için kararlı olacak. Dönüşüm için çalışacak, proje üretecek ve müteahhitle masaya oturacak. Biz de yerel yöneticiler olarak destek vereceğiz" diye konuştu. 



Nilüfer ilçesindeki 180 dairelik Nilüfer Sitcsi'ndcn örnek veren Başkan Altcpc, site yönetimi ve sakinlerinin dönüşüm için 2 yıldır çalıştığını, projeler ürettiğini ve müteahhitlerle anlaştığını belirterek, projelerin hayata geçebilmesi için dc Biiyükşehir olarak yüzde 0.50 emsal artışı sağladıklarını hatırlattı. Bu uygulamayı ilk olarak turizm tesisleri için hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, "Bıırsa'nın turizmden hak ettiği payı alması için her türlü yatırımı yaptık. Ancak baktık ki yeterli konaklama tesisi yok. Yatırımcıları konaklama tesisi yapmaya teşvik amacıyla turistik konaklama tesisleri için yüzde 0.50 emsal artışı verdik. Bugiin geldiğimiz noktada lıcr köşede oteller yapılmaya başlandı. Biz bunu turistik tesisler için yapıyorsak, halkımızın can güvenliği için neden yapmayalım. Belediye meclisleri bunun için var. 

Şimdi aynı uygulamayı kentsel dönüşüm projeleri için dc hayata geçiriyoruz. Buısa'nın kentsel dönüşümde dc önıck bir kent olmasını istiyoruz. Zaten Nilüfer Sitesi gibi birkaç örnek projeye hayata geçtiğinde dönüşüm tiim kentte hızla yayılacak.




Mersin İmece


Geri Dön