26 / 04 / 2024

Bursa'da göçme tehlikesi olan konutlar tahliye edilecek mi?

Bursa'da göçme tehlikesi olan konutlar tahliye edilecek mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursa'da meydana gelen heyelan ve sel felaketinin ardından binaların tahliyesine ilişkin açıklamalarda bulundu.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çekmeköy Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; değerlendirme toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalar yaptı. 

Bursa da göçme tehlikesi olan konutlar tahliye edilecek mi?

Bakan Kurum, Bursa'da meydana gelen heyelan ve sel felaketinin ardından binaların tahliyesine ilişkin soru üzerine Osmangazi ilçesi Kavaklı Mahallesi'ndeki 7 binanın aşırı sel ve yağışlar ile istinat duvarının kayması nedeniyle göçme tehlikesi yaşadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

Bursa da göçme tehlikesi olan konutlar tahliye edilecek mi?

"Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD, ortak bir çalışma yürüttüler. Bu kapsamda vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli yerlerde misafir ediyoruz. Bu süreçte Bakanlık ve ekiplerimiz binaların boşaltılmasından sonra da detaylı bir şekilde inceleme yapacak. Burada iskan faaliyetlerinin sürdürülebilir ve sürdürülemeyeceğine ilişkin tespitleri ve deneyleri sahada yapacağız ve vatandaşların burada can güvenliği riski olmadan oturabilmelerini temin etmek amacıyla da gerekli tedbirleri alacağız. Yaptığımız incelemede şayet burada oturma riski varsa diğer alanlarda ve şehirlerde yaptığımız gibi Bursa Osmangazi ilçesindeki 7 binayı da boşaltmak suretiyle vatandaşların sağlam ve güvenli alanlarda iskan etmelerini temin etmiş olacağız."

Bursa'da heyelan nedeniyle bazı evler boşaltılıyor!


Geri Dön