10 / 05 / 2024

Bursa'da iki işadamı ilköğretim ve anaokulu yaptıracak!

Bursa'da iki işadamı ilköğretim ve anaokulu yaptıracak!

Bursa'da hayırsever 2 iş adamı tarafından yaptırılacak ilköğretim okulu ve anaokulunun protokolleri törenle imzalandı



Bursa´nın İnegöl ilçesine bağlı Yenice beldesinde, hayırsever 2 iş adamı tarafından yaptırılacak ilköğretim okulu ve anaokulunun protokolleri törenle imzalandı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Heykel semtindeki tarihi valilik binasında düzenlenen törende, bir fani için hayattaki en güzel şeyin, öldükten sonra da isminin yaşayacağı kalıcı bir eser bırakmak olduğunu belirterek, bunun da en hayırlısının eğitim alanındaki eserler olduğunu söyledi.
Eğitime destek anlamında İnegöl´ün, Bursa´nın ilçeleri arasında farklı bir yere sahip olduğunu ifade eden Harput, "Bugün de iki tane eğitim kurumunun protokolünü imzalıyoruz. Hayırseverlerimiz Mehmet Göztepe ve Hasan Çağlayan´a teşekkür ediyorum. Sayın Göztepe, daha önce bir ilköğretim okulu yaptırmıştı. Bugün de yapacağımız protokolle bir anaokulu yaptıracak. Hasan Çağlayan bey de beldemize bir ilköğretim okulu kazandıracak" dedi.
Hayırsever iş adamı Göztepe de, "Fatma-Mehmet Göztepe Anaokulu" adını taşıyacak okulu gelecek eğitim-öğretim yılına yetiştireceklerini dile getirerek, 1984-1989 yıllarında belediye başkanlığı yaptığı Yenice´ye böyle bir eğitim kurumu kazandıracağı için mutlu olduğunu vurguladı.

Daha önce beldede bir ilköğretim okulu yaptırdığını anlatan Göztepe, "Eğitim temelden başlar düşüncesiyle bir anaokulu yaptırmak istiyordum. Şimdi bu nasip oldu. Mutluyum. Eğitimi temelden başlatırsak Türkiye´nin Avrupa´nın değil dünyanın bir numaralı ülkesi olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Beldeye ilkokul yaptıracak iş adamı Hasan Çağlayan da yıllardır mobilyacılıkla uğraştıklarını belirterek, "Yenice´de fabrika binamız var. Beldede bir okul eksikliği olduğunu biliyoruz. Bunu gidereceğimiz için mutluyuz. Gelecek yıllarda da eğitime olan desteğimizi sürdüreceğiz" dedi. İnegöl Kaymakamı Durmuş Gencer ise ilçe halkı adına hayırseverlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından okulların protokolleri, Vali Harput, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, hayırseverler Mehmet Göztepe ve Hasan Çağlayan tarafından imzalandı. Yenice beldesindeki Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu´nun bahçesinde yaptırılacak "Fatma Mehmet Göztepe Anaokulu", zemin artı bir katlı olarak inşa edilecek. 600 bin liraya mal olması beklenen okul, 2011-2012 eğitim öğretim yılında hizmete girecek.

İş adamı Hasan Çağlayan tarafından Yenice beldesinde hazine adına kayıtlı bulunan 3 bin 360 metrekare arsa üzerine 2 katlı ve 24 derslikli olarak yaptırılacak ilköğretim okulu da yine 2011-2012 döneminde eğitim-öğretime açılacak.
AA


Geri Dön