29 / 03 / 2024

Bursa'da kentsel dönüşüm sorunu çözülecek!

Bursa'da kentsel dönüşüm sorunu çözülecek!

Artık şirketlerin değil şehirlerin yarıştığını dile getiren Başkan Aktaş, bir kamuoyu araştırması yaptıklarını söyledi. Aktaş, “En büyük sorunumuz trafik ve kentsel dönüşüm. Bunun için 2035 vizyonu koyduk” dedi



Sabah gazetesinin Çelik Palace Bursa Hotel'de gerçekleştirdiği 'İl Buluşmaları' etkinliği kapsamında, Bursa'nın 'Uluslararası Rekabetteki Konumu Açısından Dünü ve Bugünü, Ulusal ve Yerel Düzeyde Önümüzdeki Dönem Kalkınma Hedefleri' başlıklı panel gerçekleştirildi. 

Moderatörlüğünü Sabah Yazarı Prof. Dr. Kerem Alkin'in üstlendiği panelde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın ve Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru panelist olarak yer aldı. 

Panelde Bursa'ya dair plan ve hedeflerini dile getiren Başkan Aktaş, "Bursa özellikle 1970'li yıllardan itibaren hızla büyüyen bir şehir. Hızlı büyüme her ilde olduğu gibi sorunları da beraberinde getirdi. Bursa sahip olduğu değerler itibariyle ciddi sorunları aştı ancak artık şirketler değil şehirler yarışıyor" diye açıklama yaptı. 

Şehrin ihtiyaçları doğrultusunda danışmanlık hizmeti aldıklarını dile getiren Aktaş, "9 bin vatandaşımızla kamuoyu araştırması yaptık. Sivil Toplum Kuruluşları ile görüştük. Bu araştırma sonrasında Bursa'nın en büyük sorunu trafik ve kentsel dönüşüm olduğunu tespit ettik. Bu sorunu çözmek için 2035 vizyonu koyduk. Yüksek binalarla şehrin dokusu bozuluyor. Biz dönüşümü şehrin dokusunu bozmayacak şekilde hayata geçireceğiz. Trafik sorunu için toplu taşımaya ağırlık verirken bunu cazip hale getirerek vatandaşlarımızı teşvik edeceğiz" dedi.


Geri Dön