29 / 03 / 2024

Bursa'da kentsel dönüşümün formülü ortak akıl!

Bursa'da kentsel dönüşümün formülü ortak akıl!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl belediye başkanları ile belediyelerin imarla ilgili teknik ekiplerinin katıldığı bir toplantı yaptı. Toplantıda kentsel dönüşüm masaya yatırıldı.



 

Kentte ulaşımdan sonraki en önemli sorunu olarak öne çıkan kentsel dönüşümün sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için konunun tüm taraflarının görüşlerini alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu kez Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl belediye başkanları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere  göre, belediye binasında gerçekleştirilen toplantıya Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile imar komisyonu üyeleri katıldı. Yapılan toplantıda; dönüşümün ada veya bölge bazında yapılmasından, otoparklara, sosyal donatı alanlarının miktarlarından yeni gelişim bölgelerine kadar tüm konular görüşüldü.

Ortak akılla hareket ediyoruz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm konusuyla ilgili olarak daha önce de akademik odalar, belediye başkanları, imar komisyonu, sivil toplum kuruluşları ve işadamlarıyla bir araya geldiklerini belirtti. Göreve geldiği ilk andan itibaren ortak aklı yoğun şekilde kullanacaklarını söyleyen Başkan Aktaş konuyla ilgili olarak, “Bursa’nın problemli konularından bir tanesi de kentsel dönüşüm ve imarla ilgili uygulamalar. Bununla alakalı hem mevcut bekleyen problemler hem de bundan sonraki sürecin nasıl olmasıyla alakalı şimdi de Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, İnegöl ve Gemlik belediye başkanlarımızla ve onların teknik ekipleriyle bir araya geldik. Herkes bundan sonraki süreçle alakalı öngörüsünün neler olduğunu ifade etti. Bir kere şunda hemfikiriz. Klasik 0.50 emsal artışıyla kentsel dönüşüm yapmaktan ziyade daha büyük ölçekli alanlarda, ada bazında, bölge bazında kentsel dönüşüme bütün heyet üyeleri sıcak bakıyor. Pazartesi gününden itibaren imar komisyonumuzun bütün üyeleri, beraberinde Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer belediyelerimizin teknik başkan yardımcıları, imar müdürleri ve imarla alakalı yetkileri bundan sonraki sürecin nasıl olması gerektiğiyle alakalı ortak bir akılla, ortak fikirle işin notlarını yazmaya başlayacaklar. İnşallah bundan sonraki yol haritamız, mecliste netleştikten sonra da bu olacak. Aldığımız ve alacağımız kararların Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 


Geri Dön