25 / 04 / 2024

Bursa'da konut satışları ne durumda? 

Bursa'da konut satışları ne durumda? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan şubat ayı konut satış verileri hakkında değerlendirme yapan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, Bursa'da konut satışlarının negatif ayrıştığını dile getirdi. 



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışlarının Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,6 azaldı. Medyagazete'de yer alan habere göre; bu gerilemenin Bursa’da yüzde 37,48 düzeyinde gerçekleştiğini söyleyen İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Şubat ayındaki konut satışlarının bir önceki aya göre ülke genelinde yüzde 13,09 oranında artarken, bu oranın Bursa’da sadece yüzde 1,5 seviyesinde kaldığını belirtti. 

Bursa da konut satışları ne durumda? 

Her sene nüfusu yaklaşık 50 bin kişi artan, sanayi bölgelerinin yoğunlaştığı, yerli otomobil TOGG’a ev sahipliği yapacak olan Bursa’daki bu negatif ayrışmanın arka planına bakıldığında biri yerel, diğeri ulusal iki hususu gördüklerini ifade eden Başkan Andıç, "Yerelde yaşadığımız sıkıntı, yıllardır Bursa’da kentsel dönüşüme öncelik verilmesi için yeni imarlı alanlar açılmaması, planlı ancak imarlı olmayan bölgelerde sonuca varılamaması, beraberinde arsa maliyetlerini aşırı arttırmış, o da konut fiyatları içindeki arsa payını önemli ölçüde arttırmıştır. Bu nedenle Bursamızda arsa fiyatlarının düşürülebilmesi için, yeni imarlı alanların açılması ve planlı ancak imarlı olmayan bölgelerde sonuca varılması gerekmektedir" dedi. Bu arada mali piyasalardaki spekülatif iniş çıkışlar dolayısıyla birikimlerini koruma güdüsüyle güvenli liman arayan vatandaşların dövizden medet umabildiğini öne süren Andıç, "İçinden geçtiğimiz dalgalı mali piyasalarda kötü niyetli bir takım kişi ya da kuruluşların da etkisiyle dövizde oluşabilecek spekülatif iniş çıkışlar, finansal okuryazarlığı ve sermayesi yeterli olmayabilen vatandaşlarımızın birikimlerinin döviz spekülasyonlarında yitip gitmesine veya son dönemde olduğu gibi altının gramını 500’lü, doları 8’li rakamlardan alıp da bu yatırımlarında zarar etmemek için kilitlenip kalmalarına ve beklemeye geçmelerine sebep olmaktadır. Bu da hem kendilerini, hem de ekonomimizi kilitlemektedir” şeklinde konuştu.

Bursa için acele kamulaştırma kararı!


Geri Dön