16 / 04 / 2024

Bursa'da termal turizmin ayağa kaldırılması hedefleniyor

Bursa'da termal turizmin ayağa kaldırılması hedefleniyor

Recep Altepe, Bursa'da termal turizmin ayağa kaldırılması hedefiyle çalışmalarına yön vereceklerini bildirdi



Bursa'da, Mimar Sinan Üniversitesi, Lizbon Üniversitesi, Londra South Bank Üniversitesi ve Santa Maria da Feira Belediyesi (Portekiz) ortaklığıyla "Bursa Termal Alanları Vizyon Arayışı" konulu çalışma toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Etüt Projeler Daire Başkanı Nalan Fidan, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Hakan Koyunlular, Şehir Planlama Şube Müdürü Murat Uşun ve Etüd Proje Şube Müdürü Kübra Temel'in proje önderliğinde sürdürülen çalışmaya, Santa Maria da Feira Belediye Başkanı Alfredeo Henriqu ile Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof. Dr. Güzin Konuk, Londra South Bank Üniversitesinden Prof. Dr. Mike Gibson ve Lizbon Üniversitesinden Prof. Dr. Manuel da Cota Lobo katıldı.

Prof. Dr. Güzin Konuk, Portekiz'de termal turizmle ilgili düzenlenen çalıştayın karşılığında Türkiye'de bu konuya en uygun şehir olarak Bursa'yı seçtiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bursa, Türkiye'nin en eski termal kenti kimliğine sahip şehri. Bundan dolayı termal turizmle ilgili birlikte çalıştığımız Lizbon Üniversitesine Bursa'yı araştırmaları imkanı sağladık. Kendileri de bu araştırmadan memnun
olduklarını ve Bursa'nın termal kaynağı bakımından zenginliğini hazırladıkları sonuç bildirgesinde dile getirdiler."
Katılımcıların ziyaret ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise kültür başkenti olan Bursa'nın turistik özellikleriyle de Türkiye'de ün saldığını ifade ederek, Bursa'da termal turizmin ayağa kaldırılması hedefiyle
çalışmalarına yön vereceklerini bildirdi.
AA

 


Geri Dön