25 / 04 / 2024

Bursa'da Toplu Açılış Töreni yapıldı!

Bursa'da Toplu Açılış Töreni yapıldı!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Orhan Gazi Parkı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen "Toplu Açılış Töreni"nde, Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı seçiminden sonra Bursalılarla kucaklaşmak için kente geldiğini söyledi.



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bundan 6 ay önce, Sayın Cumhurbaşkanımız 10 Ağustos 2014 tarihinde halkımızın doğrudan oylarıyla Cumhurbaşkanı seçildi. Bu seçimde esasen gönlünü yıllardır Sayın Cumhurbaşkanımıza kaptıran Bursa, cumhurbaşkanlığı seçiminde de ona yüzde 55 oyla destek verdi" dedi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ise "Türkiye, çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle, dünyanın yaşamış olduğu, çevremizdeki ülkelerin yaşadığı bu sıkıntıları yaşamadı, yaşamıyor. İnşallah önümüzdeki dönemde de bu birlik, beraberlik devam ettikçe yaşamayacaktır" dedi.


Arınç, Bursa Orhan Gazi Parkı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla düzenlenen "Toplu Açılış Töreni"nde yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı seçiminden sonra Bursalılarla kucaklaşmak, onlara teşekkür etmek, 2014 yılında yapımı tamamlanan kamunun yanı sıra özel sektöre verdikleri desteklerle meydana gelen yatırımların açılışını gerçekleştirmek üzere kente geldiğini söyledi.



Erdoğan'ı Bursa'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Arınç, şöyle konuştu:


"Bundan 6 ay önce, Sayın Cumhurbaşkanımız 10 Ağustos 2014 tarihinde halkımızın doğrudan oylarıyla Cumhurbaşkanı seçildi. Bu seçimde esasen gönlünü yıllardır Sayın Cumhurbaşkanımıza kaptıran Bursa, cumhurbaşkanlığı seçiminde de ona yüzde 55 oyla destek verdi. Bursalıların 1 milyona yakın oylarıyla iftihar etmemiz gerekir ki Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarihinde ilk defa halkın doğrudan seçimiyle cumhurbaşkanı seçildi. 12-13 yıllık Başbakanlığı döneminde Bursamıza her zaman büyük bir sevgiyle gelen, Bursa'nın yatırımlarını halkımızın mutlu, huzurlu, müreffeh yaşaması için katkılarını sunan Başbakanımız, şimdi Cumhurbaşkanı olarak aramızda. Bundan dolayı bütün Bursa'ya şükran borcumuz var. O çok önemli seçimde Bursalılar, Sayın Cumhurbaşkanımızı büyük bir hüsnükabulle tercih ettiler, Türk siyasi tarihine önemli bir sayfa açtılar."


Arınç, Bursa'nın gerçekten ulu bir şehir olduğunu anlattı.


Bunu tekrar tarif etmeye gerek olmadığını belirten Arınç, "3 milyon nüfusu, tarımı, sanayisi, ihracatı, kalkınması, çalışan insanları, dürüst, namuslu, ahlaklı, inançlı, çok kaliteli bir insan kitlesiyle Bursa'yı çok seviyoruz. Onun hizmetinde olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da hem sizlere teşekkür etmek hem de 370 milyon liralık önemli yatırımları hizmete açmaktan büyük bir mutluluk duydu" ifadesini kullandı.


"Un, yağ, şeker ustayla buluştu"


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise dünyada ekonomik olarak binbir türlü sıkıntı ve iflaslar yaşandığını kaydetti.Dünyanın, başta terör olayları olmak üzere ciddi sıkıntılarla karşılaştığını vurgulayan Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:


"Türkiye, çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle, dünyanın yaşamış olduğu, çevremizdeki ülkelerin yaşadığı bu sıkıntıları yaşamadı, yaşamıyor. İnşallah önümüzdeki dönemde de bu birlik, beraberlik devam ettikçe yaşamayacaktır. Dünya bu sıkıntıları yaşarken, Türkiye bu başarıları nasıl elde etti derseniz, çok açık, güven ortamıyla istikrarla ama en önemlisi bu memlekette un vardı, yağ vardı, şeker vardı, usta sıkıntısı yaşanıyordu. Un, yağ, şeker ustayla buluştu ve memleketimiz bu düzlüğe çıktı. İnşallah liderliğinizde bu düz yolda ilerlemeye devam edecektir."


AA


Geri Dön