29 / 03 / 2024

Sakarya'da toplu açılış töreni yapıldı!

Sakarya'da toplu açılış töreni yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Sakarya’da toplu açılış törenine katıldı. Toplam yatırım bedeli 183 milyon olan 53 kalem eserin toplu açılışı gerçekleşti.



Törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Sakarya bizi bilir, biz de Sakarya’yı çok iyi biliriz. Sakarya, düşmanın baş eğdiremediği şehirdir. Sakarya, depremin yıkamadığı şehirdir. İşte bu Sakarya, bir kez daha, Necip Fazıl’ın dediği gibi, ayağa kalkacak ve Türkiye’nin 2023 hedeflerinin öncü şehirleri arasında yerini alacaktır. Yeni Türkiye mücadelemizde, yeni Anayasa ve başkanlık sistemi çağrımızda da Sakarya’nın yanımızda yer alacağına, tüm gücüyle bizi destekleyeceğine inanıyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim etsin, daha da güçlendirsin.”


Törende, Sakarya’da toplam yatırım bedeli 183 milyon olan, çeşitli kurumlara ve belediyelere ait 53 kalem eserin toplu açılışını yaptıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eserleri sayarak, tüm bu eser ve hizmetlerin Sakarya’ya hayırlı olmasını temennisini dile getirdi.


8 Nisan Çarşamba günü Bakanlar Kurulu tarafından alınan bir kararla, Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi’nin kuruluşunun ilan edildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem ülkeye, hem şehre çok önemli katkıları olacağına inandığın belirterek Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi’nin hayırlı olması dileğini ifade etti.


“Sakarya, son 200 yıldır yaşadığımız tüm acıların bir özetidir”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya’nın bu coğrafyadaki bin yıllık varlığımızın, adeta özeti, sembolü bir şehir olduğunu bildirerek, “Sakarya, son 200 yıldır bu coğrafyada yaşadığımız tüm acıların, tüm ayrılıkların da özetidir, sembolüdür. Burada Balkan coğrafyasının her köşesinden gelmiş kardeşimiz var. Kökleri Bosna’ya, Makedonya’ya, Kosova’ya, Arnavutluk’a, Sırbistan’a, Hırvatistan’a, Karadağ’a, Yunanistan’a, Bulgaristan’a, Romanya’ya uzanan kardeşlerimiz burada, barış içinde, huzur içinde yaşıyor. Aynı şekilde, Kafkasya ve Karadeniz bölgesinden gelmiş Çerkez, Laz, Gürcü, Abhaz insanlarımız burada diğer kardeşleriyle yan yana, barış içinde hayatını sürdürüyor. Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere, Anadolu’nun çeşitli şehirlerinden gelmiş kardeşlerimiz, kendilerini artık Sakaryalı kabul ederek geleceklerini burada kurdular. Böylesine bir zenginliği bünyesinde barındıran Sakarya, Türkiye’nin geleceği için de çok önemli bir model ortaya koyuyor” dedi.


Sakarya, etnik farklılıklar üzerinden siyaset yapmak isteyenlere, bunun yanlış olduğunun mesajını verdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tasavvufta bir kaide var: Kesrette vahdet, yani çoklukta birlik. İşte sizde bu var. Onun için sizi alkışlıyorum, onun için sizi tebrik ediyorum. Sakarya, mezhep farklılıkları üzerinden siyaset yapmak isteyenlere yanlış yolda oldukları mesajını veriyor” diye konuştu.


“Sakarya, ürettiği değerle Türkiye’ye mesajını veriyor”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'nın, sanayide, tarımda, ticarette gösterdiği başarıyla çalışmanın, üretmenin, emeğin değerini ortaya koyduğunu, bu yönüyle de tüm Türkiye'ye mesajını verdiğini bildirdi. Sakarya'nın, Yeni Türkiye'nin inşasında üstleneceği öncü rolle de ülkeyle birlikte tüm coğrafyaya mesajını vereceğine inandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sakarya'nın benim 40 yılı bulan siyasi hayatımda da çok önemli bir yeri var. Siyaset yolunda attığımız her adımda Sakarya'yı kardeşlerimle istişare ettik. Onların desteğini, hayır duasını alarak yola revan olduk. 'Uzun ince bir yoldayız/ Gidiyoruz gündüz gece' dedik ve böyle yürüdük. Bu süreçte elde ettiğimiz her başarıda Sakarya daima bizim yanımızdaydı. Girdiğimiz tüm seçimlerde, referandumlarda Sakarya bize Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oy oranıyla destek verdi. Çünkü biz Sakarya ile aynı dili konuşuyoruz. Biz birlik diyoruz, beraberlik diyoruz, kardeşlik diyoruz. İşte gençlik burada, millet burada, kardeşlik burada. Ne dedik? Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Batı'da neyse Doğu'da da o olacağız. Kuzey'de neyse Güney'de de o olacağız. 780 bin kilometrekarede Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Abhazası, Romanı ve Boşnağıyla velhasıl 78 milyonuyla bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız ve Türkiye olacağız” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe ve vesayet heveslilerinin üzerine giderken, demokrasi, insan hakları ve özgürlükleri güçlendirmek için reformları hayata geçirirken, ekonomiyi güçlendirmek, Türkiye'yi büyütmek için çalışırken, Türkiye'yi bölgesinde ve dünyada itibarlı bir ülke haline dönüştürmenin çabası içindeyken, Gezicilerden, parelellere kadar envai çeşit şer odağıyla mücadele ederken, Sakarya'nın her zaman yanlarında olduğunu dile getirdi.


Konuşmanın sonunda Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve beraberindekilerle açılışı gerçekleştirdi.


Törene, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu katıldı.


TOKİ Haber



Geri Dön