28 / 03 / 2024

Bursa'daki dönüşüm sıkıntısı bakanlık desteğiyle aşılacak!

Bursa'daki dönüşüm sıkıntısı bakanlık desteğiyle aşılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentte yaşanan dönüşüm sıkıntısının bakanlık desteğiyle aşılacağını dile getirdi.



 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nedeniyle sıkıntılar yaşayan Bursa’daki kentsel dönüşüm çalışmalarının bakanlığın da desteğiyle aşılacağını belirtti. Sürece ilişkin yakın zamanda kamuoyuyla bilgi paylaşımında bulunacaklarını da söyleyen Başkan Aktaş, “Bursa’da yaşanan tüm sıkıntıları çözmek, yeni dönemde şehri vizyon projelerle büyütmek, geleceğimiz için farklı alanlar açmak istiyoruz” diye konuştu.

Ankara’da Bursa için lobi

Bursa’da yaklaşık 100 sitenin kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle yıkıldığını, yüzlerce ailenin yeni imar yönetmeliği nedeniyle bu alanda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Başkan Aktaş, kentte ciddi kriz oluşturabilecek konuları Bakan Özhaseki’ye aktardıklarını söyledi. Başkan Aktaş konuyla ilgili olarak, “Sayın bakanımızla yaklaşık 1 saat verimli bir toplantı yaptık. Buna ilave olarak, Büyükşehir Belediyesi Meclis İmar Komisyonu Başkanı Atilla Ödünç de yaklaşık 1.5 saatlik bir toplantı gerçekleştirdi. Genel müdürlerle, ilgili birimlerle detaylara ilişkin bizatihi görüşmeler yaptık. İnşallah yakın zamanda kamuoyuyla bu bilgileri paylaşacağız” dedi.

0.50 emsal sıkıntılarına neşter

Başkan Aktaş, Bakan Özhaseki’yle olan görüşmesinde Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları için uygulanan 0.50 emsal artışı konusunun da ele alındığını belirtti. Türkiye’de bu ayrıcalığın sadece Bursa’ya sağlandığını, doğru ve sağlıklı şekilde uygulanamaması nedeniyle şehirde bazı sıkıntıların oluştuğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Sayın bakanımıza Bursa’ya yeni dönemde vizyon projelerle büyütmek, farklı alanlar açmak istediğimizi aktardık. Bu konuda ne gerekiyorsa destek vereceklerini ifade ettiler. Yani şunu söyleyebilirim. Başta kentsel dönüşüm çalışmaları olmak üzere Bursa’yla ilgili birçok konuyu bir çerçevede toparlamış olduk” dedi.

AYB kredisinin ilk dilimine onay

Başkan Aktaş, Ankara’daki görüşmede Bursa’nın 1 yıldır beklediği ve onaylanmayan 150 milyon Avroluk Avrupa Yatırım Bankası(AYB) kredisinin de sonuca bağlandığını da söyledi. İnegöl, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinin alt yapısı için talep edilen kredinin 50 milyon Avroluk ilk diliminin teslim edilmesi noktasında Bakan Özhaseki’den destek istediklerini söyleyen Başkan Alinur Aktaş, “Sayın bakanımız bu konuda gereken kolaylığın sağlanacağını ifade etti. İlgili amirlere talimatlarını iletti. Ben kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 


Geri Dön