20 / 04 / 2024

Bursa'daki ilginç bina görenleri şaşırtıyor!

Bursa'daki ilginç bina görenleri şaşırtıyor!

Bursa'nın İnegöl ilçesi Bahçekaya Mahallesi'nde yer bulunamadığı için yüksek kolonlar sayesinde yolun üstünde bulunan ve cami lojmanı olarak kullanılan bina görüntüsüyle dikkatleri çekiyor



Bursa'nın İnegöl ilçesinin Bahçekaya Mahallesi'nde yer bulunamadığı için yüksek kolonlar sayesinde yolun üstüne yapılan ve cami lojmanı olarak da kullanılan bina görenleri şaşırtıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kolonların üzerinde duran ve altından araçların geçtiği bina, cami lojmanının yanı sıra mahalle konağı, muhtarlık binası ve köy lokali olarak da hizmet veriyor. Oylat kaplıcalarını ve mağarayı ziyaret eden vatandaşların da kullandığı yoldaki bina, ilginç yapısıyla görenlerin dikkatini çekiyor.

Mahalle muhtarı Hayati Aslan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, önceden köy statüsündeki mahallelerinde uygun bir arazi bulunamadığı için cami lojmanının yol üzerine yapıldığını ifade etti. İnşaatı 42 yıl önce gerçekleştirilen binayı yapacak yeni yer olmadığı için yıkmak istemediklerini söyleyen Aslan, yapıyı güçlendirmek için belediye başkanıyla görüşme içinde olduklarını söyledi.

"30-40 bin lira harcayarak güçlendirme yapmak istiyoruz." diye konuşan Aslan, şu ifadeleri kullandı:

"Yüksek kolonlar üzerindeki bu cami lojmanının altı yol. Araçlar bu yolu kullanıyor. Yüksek araçlar geçiyor. Lojman standart şekilde yapıldı ama kamyonların üzerindeki malzemenin yüksekliği arttıkça binanın altına sürtebiliyor. Böyle olunca yeni yol yaptık, yüksek araçlar oradan geçiyor. Binanın tadilatını yapıp, sağlamlaştırmak istiyoruz. Burası görenlerin dikkatini çekiyor. Yolun bittiğini sanıp dönenler oluyor." 
 


Geri Dön