25 / 04 / 2024

Bursagaz, binalarda enerji verimliliği bildirgesini imzaladı!

 Bursagaz, binalarda enerji verimliliği bildirgesini imzaladı!

ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi çalışmaları ile enerji verimliliği alanında pek çok çalışmanın altına imza atan Bursagaz, ''Binalarda enerji verimliliği bildirgesi''ni imzalayan ilk doğalgaz dağıtım şirketi oldu



Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola yazılı açıklamasında, enerji verimliliği ve karbon konusunda pek çok önleyici faaliyet ve projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. 

     Son olarak İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği tarafından oluşturulan ve Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin altına imza attığı ''Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi''ni imzaladıklarını kaydeden Tola, ''Bu imza, Bursagaz'ın hizmet ürettiği binalarında gerçekleştirdiği iyileştirme faaliyetlerinin de bir kanıtını oluşturmuş oldu. Bu bildirge bizim için önemli bir adım. Attığımız bu adım, sektördeki diğer oyuncuları etkileyecek bir girişim. Bu yöndeki çalışmalarda öncü şirket olmaktan büyük gurur duyuyoruz'' ifadesini kullandı. 

     Enerji yönetim sistemi uygulamalarını son derece etkin bir şekilde kullandıklarını aktaran Tola, şöyle devam etti: 

     ''Bu uygulamamız sadece proses değil, ofis alanlarımıza da yayılmış bulunmaktadır. Özellikle yeni dönemde inşa edeceğimiz genel müdürlük binamız ile yenilenebilir enerji kullanımının binalarda yaygınlaştırılması hususunda son derece önemli bir adım atmış olacağız. Bursagaz, enerji verimliliğini ön plana çıkaran alanlarda etkin olmakla birlikte, toplumsal bilincin de ortaya çıkması ve güçlenmesi amacıyla kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında bilgilendirme çalışmalarını da hayata geçirmektedir.''

     Bursagaz'ın enerji yönetim alanında örnek bir şirket olduğunu anlatan Tola, ''Enerji dağıtım şirketi olarak enerjiyi yönetmek bizim için toplumsal bir sorumluluk'' ifadesini kullandı. 

AA


Geri Dön