25 / 04 / 2024

Bursa'ya Birleşik Krallık Refah Fonu’ndan 3.2 milyon pound hibe!

Bursa'ya Birleşik Krallık Refah Fonu’ndan 3.2 milyon pound hibe!

Bursa’da, Akıllı Şehircilik yatırımlarına hızla devam ediyor. Akıllı Şehircilik çalışmalarını hızlandıran Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne Birleşik Krallık Refah Fonu’ndan 3.2 milyon pound hibe desteği verildi…



Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ulaşımdan altyapıya, çevreden üstyapı yatırımlarına kadar akıllı şehirciliği ön plana çıkaran adımlarına devam ediyor. Bu alanda bir ilke imza atılarak Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, ilk Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Dairesi Başkanlığı kuruldu. 

Sabah’tan Muharrem Doğantez’in haberine göre,  şehrin sorunlarını çözmek, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek, kaynakları etkin ve verimli kullanmak için Bursa'da akıllı şehir projeleri oluşturulurken, Dünyada 10 ülke ve 19 şehri içine alan Birleşik Krallık Hükümeti’nin verdiği Refah Fonu'nda, Türkiye'den İstanbul ve  Ankara  ile Bursa da yer aldı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye için ayrılan 10 Milyon Pound bütçeden Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm temalı 2 proje için 3,2 Milyon Pound, yaklaşık 22 Milyon Lira hibe için hak kazandı. Hibe alınan projenin süresi 24 ay olarak bildirilirken, akıllı şehir projesi için mevcut durum analizi, vizyon, strateji ve yol haritası ile akıllı şehir referans mimarisi çalışmaları gerçekleştirilecek.  Projenin uygulanabilirliğinin gösterilmesi adına şehrin belirlenen önemli noktasında akıllı şehir uygulamaları yapılacak. Pilot proje; akıllı sulama, akıllı aydınlatma, akıllı atık yönetimi, akıllı durak, alternatif ve çevreci ulaşım modellerinin denenmesi (bisiklet, scooter), IOT tabanlı çevre denetlemesi gibi çalışmalardan oluşuyor.

Bursa örnek bir şehir olacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, akıllı kavşak uygulamaları, raylı sistemde sinyalizasyon optimizasyonu gibi çalışmaların tamamen Bursalı vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya yönelik olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'nın gelecekte de yaşanabilir, çevreci, teknolojik ve yeşil Bursa olarak örnek bir şehir olması amacı ile çalışmalarını hızla devam ettirdiklerini ifade eden Başkan Aktaş, Bursa'nın geleceğin şehirlerine örnek gösterileceğinin altını çizdi.

Bursa'ya dair duygularınızı paylaşan kazanacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kültür yayını olan Bursa Günlüğü tarafından kentin tarihî ve doğal güzelliklerini içeren mekânları konu alan ödüllü deneme yarışması düzenleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hazırlanan ve tarih, kültür, edebiyat penceresinden Bursa'ya ayrı bir ışık tutan Bursa Günlüğü tarafından, "Deneme Yarışması" düzenleniyor. Son başvuru tarihinin 6 Mart 2020 olduğu yarışmaya gönderilen denemelerin "Bursa'nın tarihî ve tabii güzelliklerini içeren mekânları" konu alması gerekiyor. Her katılımcının yalnızca bir deneme ile başvurabiliyor. Denemeler için bir sayfa sınırlaması ise getirilmedi. Gönderilen denemelerin daha önceden herhangi bir yerde yayınlanmamış ve herhangi bir yarışmaya katılmamış olması gerekiyor.

Toplam 13 bin TL para ödülünün dağıtılacağı yarışmanın birinci 6 bin TL, ikincisi 4 bin TL, üçüncüsü 2 bin TL'nin sahibi olurken, iki kişiye de 500'er yüz TL teşvik ödülü verilecek.

Bursa Yıldırım Bayezid Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı! 


Geri Dön