20 / 04 / 2024

Bursa’da Akıllı Şehircilik yatırımları hızlandı!

Bursa’da Akıllı Şehircilik yatırımları hızlandı!

Her yıl yaşanabilir şehirler sıralarda yer alan Bursa’da, Akıllı Şehircilik yatırımlarına hız verildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne Birleşik Krallık Refah Fonu’ndan 3.2 milyon pound hibe desteği geldi



Ulaşımdan altyapıya, çevreden üstyapı yatırımlarına kadar akıllı şehirciliğin ön planda tutulduğu adımları kararlılıklağa göre atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu alanda da bir ilke imza, İlk akıllı şehircilik ve inovasyon dairesi başkanlığı'nı kurdu. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; bölgenin problemlerini çözmek, vatandaşların yaşam kalitesini arttırmak için kaynakları etkin ve verimli kullanmak adına akıllı şehir projeleri hazırlanıyor. Dünyada 10 ülke ve 19 şehri kapsayan Birleşik Krallık Hükümeti tarafından verilen Refah Fonu'na Türkiye'den İstanbul ve  Ankara  ile birlikte Bursa da yer aldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye için ayrılan 10 Milyon Pound bütçeden Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm temalı 2 proje için 3,2 Milyon Pound, yaklaşık 22 Milyon Lira hibe aldı. Hibe alan projenin süresi 24 ay olarak açıklanırken, akıllı şehir projesine göre; mevcut durum analizi, vizyon, strateji ve yol haritası ile akıllı şehir referans mimarisi çalışmaları gerçekleşecek. Projenin uygulanabilirliğinin bir göstergesi olarak şehrin belirlenen önemli bir aksında akıllı şehir uygulamaları hayata geçirilecek. Pilot proje; akıllı sulama, akıllı aydınlatma, akıllı atık yönetimi, akıllı durak, alternatif ve çevreci ulaşım modellerinin denenmesi (bisiklet, scooter), IOT tabanlı çevre denetlemesi gibi çalışmalarına devam ediliyor.

BURSA ÖRNEK BİR ŞEHİR OLACAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, akıllı kavşak uygulamaları, raylı sistemde sinyalizasyon optimizasyonu gibi çalışmaların tamamen Bursalıların hayatını kolaylaştırmak için olduğunu kaydetti. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'nın gelecekte de yaşanabilir, çevreci, teknolojik ve yeşil Bursa olarak örnek bir şehir olması amacıyla çalışmalarını hızla devam ettiklerini söyleyen Başkan Aktaş, Bursa'nın geleceğin şehirlerine örnek gösterileceğini ifade etti.

BURSA'YA DAİR DUYGULARINIZI PAYLAŞAN KAZANACAK

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan ve tarih, kültür, edebiyat penceresinden Bursa'ya ayrı bir ışık tutan Bursa Günlüğü tarafından, "Deneme Yarışması" gerçekleşiyor. Son başvuru tarihinin 6 Mart 2020 olduğu yarışmaya gönderilen denemelerin "Bursa'nın tarihî ve tabii güzelliklerini içeren mekânları" konu alması yer alıyor. Her katılımcının bir deneme ile başvuruların yapılabileceği yarışmada denemeler için herhangi bir sayfa sınırlaması bulunmuyor. Gönderilen denemelerin daha önceden herhangi bir yerde yayınlanmamış ve herhangi bir yarışmaya katılmamış olması şartı yer alıyor.

DERGİDE DE YAYINLANACAK

Yarışmaya gönderilen denemelerden uygun görülenler Bursa Günlüğü Dergisi'nde yayınlanacak ve denemelerin bütün kullanım hakları Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait olacak. Denemeler için ayrıca telif ödenmezken, denemelerde isim ve soy isim yerine, müstear isim bulunması gerekiyor. Gönderilen denemelerle birlikte, eser sahibinin özgeçmişinin ve irtibat bilgilerinin de ayrıca yer alması gerekirken, denemelerin imlâ ve noktalamaları da dikkate alınacak.


Geri Dön