27 / 04 / 2024

Bursa’ya ikinci tıp fakültesi kuruluyor!

Bursa’ya ikinci tıp fakültesi kuruluyor!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Bursa’da açılacak olan ikinci tıp fakültesinin kurulması çalışmaları kapsamında Bursa İl Sağlık Müdürü’nü ziyaret gerçekleştirdi.



30 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararnameye ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı tıp fakültesi statüsüne dönüştürülen Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi için ilk  adım atıldı. Bu kapsamda Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı’yı ziyaret gerçekleştirdi. İkili daha sonra Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz’u ziyaret ederek, kurumlar arası işbirliği ile ilgili görüşmeler düzenledi.

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Erdöl'ün, Sağlık Müdürlüğü'ne gerçekleştirdiği ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı, hem Bursa’daki mevcut durum hem yeni açılacak ikinci tıp fakültesinin kuruluş çalışmaları hem de hastanenin öğretim üyesi ihtiyacıyla ilgili istişarelerde bulunduklarından bahsetti. Kaşıkcı, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.


Geri Dön