28 / 03 / 2024

Bütçe ekimde 14.9 milyar lira açık verdi!

Bütçe ekimde 14.9 milyar lira açık verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkezi yönetim bütçe dengesinin ekim ayında, 14.9 milyar lira açık verdiğini açıkladı.



Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ekim 2019'a ilişkin bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı.  Buna göre, ekim ayında bütçe gelirleri geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5.2 artarak 65.4 milyar lira, bütçe giderleri de yüzde 18.9 artışla 80.3 milyar lira oldu.

Sputniknews'de yer alan habere göre; ocak-ekim döneminde bütçe gelirleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18.1 yükseliş göstererek  719.2 milyar lira, bütçe giderleri de yüzde 22.2 artışla 819.9 milyar lira olarak kayıtlara geçti.

Böylece merkezi yönetim bütçesi ekimde 14.9 milyar lira, ocak-ekim döneminde ise 100,7 milyar lira açık verdi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön