23 / 04 / 2024

Bütçe Haziran ayında 25 milyar lira açık verdi!

Bütçe Haziran ayında 25 milyar lira açık verdi!

Merkezi yönetim bütçesi Haziran ayında 25.03 milyar lira açık verdi. Faiz dışı açık ise 15.62 milyar lira olarak kaydedildi.



Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine bakıldığında Haziran ayında merkezi yönetim bütçe giderleri 113.4 milyar lira, bütçe gelirleri 88.3 milyar lira oldu. Bu gelişmelerin sonucunda bütçe açığı 25 milyar lira olarak kaydedildi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; faiz dışı bütçe giderleri 104 milyar lira iken, faiz dışı açık 15.6 milyar lira oldu.

 Bütçe Haziran ayında 25 milyar lira açık verdi!

Ocak-Haziran döneminde bütçe açığı 32,5 milyar TL

2021 yılı Ocak-Haziran döneminde merkezi yönetim bütçe giderleri 663.4 milyar lira, bütçe gelirleri 630.8 milyar lira oldu.Bütçe açığı ise aynı dönemde 32.5 milyar lira olarak gerçekleşti.

Ocak-Haziran döneminde faiz dışı bütçe giderleri 572.5 milyar TL olarak kaydedilirken, faiz dışı fazla ise 58.3 milyar lira oalrak kayıtlara geçti. 
 

Hazine 8.7 milyar TL borçlandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön