26 / 04 / 2024

Büyük Menderes Nehri'nde kirlilik iddiası geldi!

Büyük Menderes Nehri'nde kirlilik iddiası geldi!

Bekilli Kaymakamı Akın Zor, gazetecilere yaptığı açıklamada Büyük Menderes Nehri'nde kirlilik iddiası geldi. Denizli' nin Çal ilçesinden geçen Büyük Menderes Nehri' nde balık ölümleri görülmesi üzerine inceleme başlatıldı...



Bekilli Kaymakamı Akın Zor, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin nehirdeki atık suyla ilgili araştırma yaptığını söyledi.


Sonuçların en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağını ifade eden Zor, nehirden çıkan balıkların bir süre tüketilmemesi konusunda vatandaşa uyarıda bulundu.


Balık çiftliği sahibi Yasin Özpek de nehirde yaşanan kirliliğin daha önce Çivril ilçesindeki ile benzer olduğunu savundu. 


Nehirdeki kirliliğin yetkililer tarafından incelenmesi gerektiğini belirten Özpek, "Görüldüğü üzere nehirdeki suyun rengi değişmiş ve çok kötü kokuyor. Buradan yetkilileri göreve davet edyoruz. Bu nehir Söke Ovasına kadar gidiyor. Burada çevre katliamına seyirci kalınıyor" diye konuştu. 


Bekilli Belediye Meclis Üyesi Mahmut Divarcı da meyve suyu fabrikasının atıklarının balık ölümlerine yol açtığını iddia etti.


AA


Geri Dön