19 / 04 / 2024

Büyükçekmece Türkoba bölgesinin yol sorunu çözülüyor!

Büyükçekmece Türkoba bölgesinin yol sorunu çözülüyor!

İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, kış mevsiminden önce yol yapım ve asfaltlama çalışmalarının tamamlanması için tüm bölgede denetimlerine hız verdi. İşte Başkan'ın açıklamaları...



 İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kış mevsiminden önce yol yapım ve asfaltlama çalışmalarının tamamlanması için tüm bölgede denetimlerine hız verdi. 


Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapımı sürdürülen Güzelce Ege Caddesi yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Dr. Akgün "Bu yol çok önemli. Bittiğinde bu bölgede oturan insanlarımızın ulaşım sorunu çözülecek ve bölge trafiği büyük oranda rahatlayacak" dedi. 


2015 yılında toplamda 100 bin ton asfalt döken Büyükçekmece Belediyesi, Büyükşehir'le işbirliği yaparak da Büyükçekmece'deki birçok yol yaprak ulaşım sorununun çözülmesini sağlıyor. 


2015 yılı yatırım programı çerçevesinde belirlenen hedeflerin çok önüne geçtiklerini belirten Başkan Dr. Hasan Akgün, şöyle devam etti: 

"Kiptaş konutlarında bin yedi yüz elli hane var. Orada yaşayan vatandaşlarımız kış şartlarında zorluklarla D -100'e iniyor. Ege Caddesi özellikle  Kiptaş  ve Türkoba'nın güneyinde oturan vatandaşlarımız için D-100 karayoluna en kolay ve en kısa ulaşım yolu olacak. Ege Caddesi inşaatı bitince, bu cadde aracılığı ile civardaki yan cadde ve yolların da kısa yoldan D-100 karayoluna bağlanması için başka yollar da açılacak. 2016 yılında Güzelce'nin özellikle kuzey tarafından Kumburgaz, Tepecik, Türkoba bölgesine doğru önemli çok sayıda yol çalışması daha başlatılacak..." 



İstanbul Gazetesi




Geri Dön