24 / 04 / 2024

Büyükçekmece’de 10 kaçak yapı daha yıkıldı!

Büyükçekmece’de 10 kaçak yapı daha yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükçekmece Belediyesi, ruhsatsız ve kaçak yapıları zabıta ekiplerinin gözetiminde yıktı.



İstanbul’un en önemli içme suyu kaynakları arasında yer alan Büyükçekmece Gölü çevresinde kaçak yapılaşmaya izin vermeyen Büyükçekmece Belediyesi bölgedeki 10 kaçak yapıyı daha yıktı.

Büyükçekmece Belediyesi'nde yer alan habere göre, Karaağaç Mahallesi, Eskice mevkiinde mutlak koruma bölgesinde inşa edilen ruhsatsız ve kaçak yapılar zabıta ekiplerinin gözetiminde yıkıldı.

Seçim öncesinde de kaçak yapılara göz yumulmadı

İmarsız ve izinsiz olarak kaçak yapılan 10 yapıyı tespit eden Büyükçekmece Belediyesi, kaçak bina sahiplerine yaptığı tebligatın ardından bu yapıları bir bir yıktı. İstanbul’un hayat damarları arasında yer alan Büyükçekmece Gölü çevresinde içme suyu kaynaklarını korumak için mücadele veren Büyükçekmece Belediyesi, 2018'de ve 2019 yerel seçimleri öncesinde “İmar Affı” yasası suiistimal edilerek kaçak yapılan 52 yapıyı da yıkmıştı.

Büyükçekmece’de 10 kaçak yapı daha yıkıldı!

“Kararlılıkla mücadele edeceğiz”

Konuya ilişkin konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  geçmişte olduğu gibi bundan sonrada Büyükçekmece sınırları içerisinde kaçak yapıya asla müsaade edilmeyeceğii dile getirerek, “İstanbul’un en önemli içme suyu toplama havzasını korumakta kararlıyız. Bugüne kadar göstermiş olduğumuz kararlılığı aynı şekilde sürdüreceğiz” dedi.

 

Hasan Akgün: İstanbul depremi düşündüğümüzün üzerinde olabilir!


Geri Dön