28 / 03 / 2024

Büyükçekmece'de 23 mahallede 95 toplanma alanı belirlendi!

 Büyükçekmece'de 23 mahallede 95 toplanma alanı belirlendi!

Büyükçekmece'de olası depreme karşı çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede toplanma alanları belirlendi. 23 mahallede 95 park alanı ve meydan tespit edildi.



BÜYÜKÇEKMECE'DE olası depreme ; yönelik tedbirler alınmaya devam ediyor. Büyükçekmece Belediyesi arama ve kurtarma ekibi, toplanma alanlan, çadır kent alanlanm belirlerken diğer yandan da depremle ile ilgi bilgilendirme çalışmaları, ölçüm merkezleri ve depreme dair alınan tüm tedbirler sürekli göz1 den geçirerek güncelliyor. Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan ilçe belediyelerine Doğa Hareketleri Araştırma Demeği (DOHAD) işbirliğiyle kurula 2 ölçüm merkezi Büyükçekmece'de kesintisiz ölçüm yapıyor. Bu istasyonlar Marmara Denizi'nin tabanında meydana gelen sismik hareketleri 24 saat esasına göre toplayarak ana merkezdeki sisteme aktanyor.


Tabelalar da konacak

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkam Haşan Akgün, olası bir deprem sonrasında halkın toplanma bölgeleri olarak 23 mahallede 95 park alanı ve meydan 


tespit edildiğini; halkın bu alanlara kolayca ulaşabilmesi için yer işaretleme tabelalarının hazırlandığını ve önümüzdeki günlerde yerlerine yerleştirileceğini belirtti.

Akgün, Büyükçekmece Belediyesi personeli arasından seçilen 35 kişilik bir Arama Kurtarma Ekibi kurulduğunu da açıklayarak; ‘Ağırlıklı olarak teknik personelden oluşan ekibimiz sürekli olarak tatbikatlar yapmaktadır. Ekibimizin liderliğini bu konuda deneyimli ve 1999 depreminde fiili görev yapmış olan bir arkadaşımız yapmaktadır. Ekibin temel eğitimleri tamamlanmış olup malzeme ve teçhizat duıumu olası bir durum için yeterlidir” ifadesini kullandı.


Gündoğdu ile koordinefi çalışıyoruz

Depremin hemen sonrasında halkın kendi kendine müdahale etmesi gerçeğinden, yola çıkan İstanbul Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG), Mahalle Afet Destek Projesi (MADP) 


kapsamında, gönüllülere hem eğitim hem de malzeme temin ederek,

mahalle düzeyinde afete hazırlık birimleri de oluşturulduğunu ifade eden Akgün, pilot uygulama olarak Sinanoba Mahallesinde bir ekip oluşturmaya başlandığını ve yapılan çalışmalann 


İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Deprem Uzmanı Yardımcı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ile birlikte koordineli olarak yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.



Gazetem İstanbul


Geri Dön