25 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de 3.4 milyon TL'ye icradan satılık villa!

Büyükçekmece'de 3.4 milyon TL'ye icradan satılık villa!

İstanbul İli Büyükçekmece İlçesi'nde yer alan villa vasıflı gayrimenkul 3 milyon 438 bin 294 TL bedel ile icradan satışa çıkarılıyor. 



İstanbul İli Büyükçekmece İlçesi'nde yer alan villa vasıflı gayrimenkul 3 milyon 438 bin 294 TL bedel ile icradan satışa sunuluyor. Satışa konu olan villa için ilk ihale tarihi 31 Ocak 2018 olarak belirlendi. 

 

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : İstanbul, Büyükçekmece, 486 Ada, 13 Parsel, Merkez mah., 5.914,37m2 arsa vasıflı taşınmaz olup, taşınmaz üzerindeki yapılar konum itibarı ile D-100 (e-5) otoyoluna ve TÜYAP Kongre ve Sergi Salonuna kuşuçuşu yaklaşık 1750 metre ,Büyükçekmece Gölü doğu sahiline yaklaşık1280 metre ,Büyükçekmece Marmara Denizi sahile yaklaşık 3000 metre mesafededir. Taşınmaz Büyükçekmece - Çakmaklı Köyü yolu kenarında çevresinde arsa ve tarla vasıflı arazilerin olduğu, yapılaşmanın olmadığı bir bölgede bulunmaktadır. Taşınmaz ilçe merkezine uzak mesafede olmakla birlikte toplu ulaşım imkanmarı yok denebilecek seviyededir. Komşu parsellerde tarlalar ve bazılarının üzerinde de gelir getirme amaçlı ekilmiş ürünlerin mevcut olduğu, taşınmazın doğu yönüne doğru meyilli olduğu belirtilmiştir. Ana giriş kapısından girildikten hemen sonra hemen sol tarafta müştemilat diye adlandırılan tek katylı ve depo amaçlı kullanılan bodrumlu yaklaşık 53m2 taban oturumuna sahip yapı mevuttur. Parselin üzerinrde bodrum artı zemin artı normal kattan oluşan villa cinsi yapı bulunduğu, bu yapının bodrum katında; su arıtma, sudeposu, havuz matarası, kiler, soğuk hava deposu, antre ve çamaşırhane bulunduğu, zemin katında; salon, mutfak, ikinci mutfak, çalışma odası, duş, tuvalet, antre, tuvalet ve dolap bulunduğu, normal katında; ebeveyn odası iki adet, antre,elbise odası iki adet, yatak odası iki adet, banyo tuvalet iki adet, yatak odası iki adet, duş tuvalet iki adet, yatak oası, mutfak olmak üzere toplam 362,09m2, bekçi evi 53,50m2, olmak üzere 362,12m2 villa alanı,villa yapısının hemen yanında,85,00m2 alana sahip başka bir yapı,53,50m2 bekçi evi/müştemilat, 65,68m2 havuz, ana binaya uzak noktada 12,00m2 alana sahip başka bir havuz, ana havuzun yanıda 80,00m2'lik tek katlı 2 ebeveyn banyolu 3 oda bir yapı mevcuttur.Yine villaya uzak bölgesinde yalaşık 90,00m2 inşaat alanlı kümes/ahır/hayvan barınağı tarzında yapı bulunduğu bildirilmiştir. Ana yapı pencere doğramaları PVC malzeme çift cam, kapılar Amerikan kapı, yer döşemeleri ahşap parke, ıslak alanlarve duvarlar seramik fayans kaplıdır. Ana bina içi için tadilat gerekeceği, ana bina içi merkezi bölümde şömine bulunduğu, ayrıca 1. Normal kat batı penceresinden Büyükçekmece gölünün bir kısmının görülebildiği, yüzme havuzunun bitişiğinde 3 odalı,banyolu tek katlı bir yapı mevcut olduğu,villa bahçesi ve çevresinin güvenlik duvarı ile çevrili olduğu,çevrenin çim,yeşil alan,ağaçlık-çalılık arazıolduğu bildirilmiştir.

 

Kıymeti: 3.438.294,00 TL
1. Satış Günü : 31/01/2018 günü 10:00 - 10:05 arası
2. Satış Günü : 02/03/2018 günü 10:00 - 10:05 arası
Satış Yeri : MEZAT SALONU Büyükçekmece Adliye ek binası yanı Silivri ( e-5 ) yolu üzeriAymerkez AVM karşısı Büyükçekmece / İstanbul

 

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, %18 KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/3657 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.20/12/2017


Geri Dön