24 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de boş araziye seçim imarı!

Büyükçekmece'de boş araziye seçim imarı!

Büyükçekmece’de 11 bin 186 hayali seçmen skandalının ardından şimdi de boş arsalara imar verilip kaba inşaatlara seçmenlerin kaydettirildiği iddia edildi.



31 Mart Seçimleri’nde İstanbul’un en çok konuşulan ilçesi Büyükçekmece’de 25 yıldır başkanlık yapan Hasan Akgün’ün sahte seçmen taşıdığı iddia edildi. 11 bin 186 seçmenin ikamet kaydının usulsüz olarak taşındığı belirlenen  ilçede polis, ilk incelemede 2 bin 500 seçmenin gösterilen adreste oturmadığını ortaya çıkardı.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Başkan Akgün’ün boş araziler için imar izni veridği kaba inşaatın apar topar yapıldığı tespit edildi. Bu inşaatlara da başka il ve ilçelerden seçmen nakli yapıldığı kaydedildi.

FEDA SOKAK’TA 11 KİŞİ 

Büyükçekmece Fatih Mahallesi, Feda Sokak 5 ile 6 numaradaki toplam iki blokta inceleme başlatıldı. 6 no'lu Blokta 11 kaçak seçmen tespit edildi. Bu şahısların Büyükçekmece’de ikamet etmedikleri halde oy kullanmak için 'oturuyor' gibi gösterildiği ortaya çıktı. Polis, Pınartepe Mahallesi Mercan Konakları’nda boş dairelerde 44 seçmen kaydı belirledi.

AKGÜN'ÜN 13 AKRABASI BOŞ APARTMANLARDA

Pınartepe Mahallesi Rezzan Sokak No. 6'daki üç apartmanda mevcut belediye başkanı Hasan Akgün, farklı ilçelerde oturan  13 akrabasını boş inşaatlarda seçmen olarak gösterdi. Pınartepe Mahallesi Yengeç Sokak No 2 C-1’de de kaçak seçmenler belirlendi. 

500 polisten derin inceleme

Sahte seçmenlerin taşındığı iddia edilen adreslerde inceleme yapan 500 polis dün sabah saatlerinde bir spor salonunda bir araya geldi. Ellerinde kontrol edilecek adreslerin yazılı olduğu kağıtlar bulunan polisler belirlenen adreslerde kontrollerini yaptı.

'Hakkımı arayacağım'

Büyükçekmece’de oturan Harun Zevkli “Sahte seçmen incelemesi kapsamında polisler benimle irtibata geçti” dedi. Zevkli şöyle devam etti: “Damadımın Cengiz Topel Caddesi'ndeki boş evinde Selim K. ile Kerem K. adlı şahısların ikametlerinin olduğunu belirtti. Çok huzursuzum."

AK Parti'ye oy verenler listeden düşürülmüş

Büyükçekmece'deki skandal hakkında önemli açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Mevlüt Uysal ise şunları söyledi: “Büyükçekmece’de 24 Haziran’a göre bugün seçmen listesinde sadece 2 bin 100 civarında bir artış görünse de buradaki yüzde oranı itibarıyla Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan bir seçmen hareketi yaşanmış. 24 Haziran’dan itibaren yaklaşık 8 aylık süre içinde 172 bin 351 seçmenden 11 bin 954 seçmen düşürülmüş. Bu da 26- 27 bine yakın bir seçmen hareketliliği olmuş. Özellikle burada 11 bin 954 seçmen içerisinde yani Büyükçekmece’de seçmen kaydından düşürülenler arasında yaklaşık 3 bin 92 seçmenin hiçbir yerde kaydı yok. Türkiye’nin hiçbir yerinde seçmen kayıtları yok. Aslında bir nevi vatandaşlıktan çıkartılmış gibi. Büyükçekmece'de  seçimlerini iptal edileceğini düşünüyorum.''
 


Geri Dön