26 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de köy pazarları kurulacak!

Büyükçekmece'de köy pazarları kurulacak!

Büyükçekmece Belediyesi, Haziran Ayı birinci Meclis Toplantısında Başkan Akgün, Büyükçekmece sınırları genelinde köy pazarı kurulacağı müjdesini verdi. Akgün, köylülerin ürünlerini satması için belli başlı merkezler oluşturacağını söyledi.



Büyükçekmece Belediyesi, Haziran Ayı birinci Meclis Toplantısında Başkan Akgün, Büyükçekmece sınırları genelinde köy pazarı kurulacağı müjdesini verdi. Başkan Akgün. "Tamamen tarla mahsulünün satışının yapılacağı köylü pazarlarında köylümüz hem ürünlerini satacak hem de iş imkanı bulacak" diye konuştu. Akgün, köylülerin ürünlerini satması için belli başlı merkezler oluşturacağını söyledi. 

Gündem maddeleri arasında dikkat çeken başka bir konu da, Büyükçekmece ilçe sınırlarının tamamında yapılacak tüm binalarda uygulanacak "Peyzaj Projeleri" ile ilgili uygulama esaslarının belirlenmesi hususunun müzakeresi ve karara bağlanmasıydı. Bu konu oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi. Bu gündem maddesiyle ilgili açıklama yapan Başkan Akgün, "Büyükçekmece de yeşil kuşak yaratacağız" dedi. 

Akgün, "Ev yapmaya veya evlerinin önünde bahçe düzenlemesi yapmaya karar veren vatandaşlarımız belediyemiz Park ve bahçeler müdürlüğü ile birlikte çalışarak istenilen doğrultuda bahçe düzenlemesi yapmaları zorunlu olacak. Bu şekilde modem, yeşil, gelişmiş bir Büyükçekmece olacak" dedi. Büyükçekmece Belediyesi boş memur kadrolarında değişiklik yapılması ve ihdas edilecek yeni kadrolar karşılık gösterilerek, 2014 Yılında 5393 Sayılı Yasanın 49. maddesi ve 657 Sayılı Yasanın (4/B) maddesi hükümleri uyarınca "Tam Zamanlı Olarak Sözleşme" yapılmak suretiyle "Sözleşmeli Personel" istihdam edilmesi ve 2014 Yılı sözleşme ücretlerinin belirlenmesi oy birliğiyle hukuk komisyonuna havale edildi. Büyükçekmece Belediyesi Teşkilatı, Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yönetmeliğin" İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevlerini düzenleyen 17. Maddesinin 2. Fıkrası ile Plan Proje Müdürlüğünün görevlerini düzenleyen 19. 

Maddenin 2. Fıkrasında değişiklik yapılması hususlarının, 5393 sayılı kanunun 15.Maddesinin (b) bendi ile 18.maddesinin (m) bendi hükümleri uyarınca, görüşülüp karara bağlanması oy birliğiyle hukuk komisyonuna havale edildi.Büyükçekmece İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 312 Ada 7 Parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatı hususunun müzakeresi ve karara bağlanması oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi.


Bizim Anadolu


Geri Dön