25 / 04 / 2024

Çağdaş Holding Bodrum'da yeni projesine start verdi!

Çağdaş Holding Bodrum'da yeni projesine start verdi!

Son 5 yılda Bodrum’a 195 milyon Euro maliyetle 4 projeyi hayata geçiren Çağdaş Holding, yeni bir projeye start verdi.



Son 5 yılda Bodrum’a 195 milyon Euro maliyetle 4 projeyi hayata geçiren Çağdaş Holding, yeni bir projeye start verdi. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar; “Süper lüks segmentte Çağdaş Holding olarak misyonumuzu tamamladık. Bundan sonra lüksü daha erişilebilir fiyatla hayata geçirip talebin daha yoğun olduğu kısma odaklanacağız” dedi.


Bugüne kadar Bodrum'da 30 proje geliştiren ve süper lüks segmentindeki projeleri ile dikkat çeken Çağdaş Holding, yeni projelerini erişilebilir lüks segmentinde hayata geçirme kararı aldı. Yokuşbaşı ve Şalvarağa'daki süper lüks projelerini gazetecilere tanıtan Çağdaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, “Bodrum'daki arzı da göz önünde bulundurduğumuzda süper lüks segmentte Çağdaş Holding olarak misyonumuzu tamamladığımızı düşünüyoruz. Bundan sonra lüksü daha erişilebilir fiyatla hayata geçirip talebin daha yoğun olduğu kısma odaklanacağız. Bu seğmentteki ilk projemiz Bodrum Merkez'de Skyhill Homes ismiyle yükselecek. Ayrıca Bitez'de de yine erişilebilir lüks segmentinde projelere başlayacağız. Konut talebinin olduğu Yalıkavak-Türkbükü arasında ve Gündoğan gibi bölgelerde de yine erişilebilir lüks segmentinde proje geliştirebiliriz” dedi. Skyhill Homes'ta inşaat sezonuyla hafriyat çalışmalarına start verilecek. Sitede, 22 konut bulunacak. Dairelerin büyüklüğü 77 metrekareden, fiyatları ise 195 bin dolardan başlayacak. Aynı projede müstakil havuzlu dubleks bir evin fiyatı da 470 bin dolardan başlangıç gösterecek.


TALEPTE YERLİ ÖNE GEÇTİ

Bodrum'da konut alma eğiliminde bu sene yerli talebin öne çıktığını belirten Çağlar, “Konjonktürle de ilgili olarak yabancı talebinde bir azalma ve değişim söz konusu. Avrupalı, talebini beklemeye aldı. Dolayısıyla Azeriler başta olmak üzere Türkiye'nin doğusundan talepte bir dikkat çekici artış var. Ancak asıl artış yerli talepte. Çocuğu olan ve ikinci ev bakan yerli aileler Bodrum'da ev bakıyor.” dedi. Bu taleplerin de en fazla 1,5 milyon liralık ev segmentinde yoğunlaştığını ifade eden Çağlar, “Bodrum'da denize sıfır projelerde bu fiyatlar imkansız” dedi.


FİYATLARDA DÜŞÜŞ YOK

Türkiye'de yaşanan gündem sebebiyle satışlarda bir durgunluk olduğunu ancak fiyatlarda bir gerileme olmadığını da kaydeden Çağlar, “İnşaat üretiminde de bir durgunluk yok. Bunu sahibi olduğumuz beton santrallerindeki talepten ölçebiliyoruz. Satışta da sıkıntı olmadığını söyleyebilirim. Biz mesela en son 10-12 yıl önce bir banka ile anlaşıp kampanya yapmıştık, sonrasında hiç kampanya yapmadık. İhtiyacımız olmadı” dedi. Ancak artık talep edilen evlerin metrekarelerinin küçüldüğüne işaret eden Çağlar, “Eskiden rağbet gören 500 metrekarelik evlerin yerini 200 metrekarelik evler alıyor. İdeal metrekareler ise 120 ile 200 metrekare arasındaki 2+1 ve 3+1'ler.” dedi. Biten projeler hakkında da bilgi veren Çağlar, yaklaşık 100 milyon Euro maliyetle hayata geçirdikleri Yokuşbaşı'ndaki Swissotel Rezidans Bodrum Hill'de 35 anahtarın 7'sini sattıklarını açıkladı. Yokuşbaşı'ndaki Swissotel'de 108 oda bulunuyor. Rezidansların büyüklüğü 130 metrekare ile 1062 metrekare arasında değişiyor.


Bazı projeler Bodrum'a yakışmıyor

Bodrum'da artık İstanbul'un büyük firmalarının da proje geliştirmeye başladığına dikkat çekildi. Çağlar, zaman zaman yapılan projelerin Bodrum'un doğasına uygun olmadığından yakındı. Çağlar, “Bunlar tabi bizi üzüyor. Bazı projeleri yeşille hiç bağlayamıyoruz. Markaların Bodrum'a gelmesi önemli ama unutmamak gerekiyor Bodrum'da ev almak isteyenler ciddi araştırıyor” dedi. Bodrum'da istihdam olanaklarının da artırılması gerektiğine vurgu yapıldı. Çağlar, bunun için kış turizmini canlandırmak gerektiğini ve kongre turizminin iyi bir çıkış oluşturduğunu söyledi.


Yeni Şafak 


Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yayınlandı ;


Beş yılda Bodrum'a 195 milyon Avro yatırımla dört proje hayata geçiren Çağdaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Türkiye'de yaşanan gündem sebebiyle satışlarda bir durgunluk olduğunu ancak fiyatlarda bir gerileme olmadığım söyledi. 


Yokuşbaşı ve Şalvarağa'daki süper lüks "projelerini tanıtan Çağdaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, "Bodrum merkezde 22 anahtarlı yeni projeleri bu hedefle hayata geçiriyoruz. Bu projede daireler 77 metrekareden başlayacak, projede 195 bin dolara konut almak mümkün. Keza müstakil havuzlu dubleks bir ev bu projede 470 bin dolar olacak" dedi. 


Özellikle çocuklu ailelerin Bodrum'da ikinci ev almayı amaçladığını belirten Çağlar, yabancı turistte yüzde 60 düşüş yaşanırken, yerli turist sayısında yüzde 2 artış olduğuna ve Bodrum'da kış turizminin de geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.




Cumhuriyet


Geri Dön