23 / 04 / 2024

Çağdaş Seramik Açık Hava Müzesi Eskişehir Odunpazarı'nda hizmete açıldı!

Çağdaş Seramik Açık Hava Müzesi Eskişehir Odunpazarı'nda hizmete açıldı!

Oduııpazarı Belediyesi, Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı ( BEBKA ) ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi işbirliği içerisinde hazırlanan Çağdaş Seramik Açık Hava Müzesi Eskişehir Odunpazarı'nda hizmete açıldı...



Çağdaş Seramik Açık Hava Müzesi Eskişehir Odunpazarı'nda hizmete açıldı. Oduııpazarı Belediyesi, Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi işbirliği içerisinde hazırlanan Çağdaş Seramik Açık Hava Müzesinin açılışında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Çağdaş Seramik Eserleri Parkı'nın turizmde büyük bir sıçrama yaşatacağını ve Eskişehir'in en önemli cazibe merkezlerinden biri olacağını belirtti. Yapılan özel peyzaj düzenlemeleri ile yeşil ve sanatın birarda buluştuğu özel bir mekan haline gelen Çağdaş Seramik Açık Hava Müzesi'nin Türkiye'nin ilk, dünyanın en büyük projesi olduğunu vurgulayan Sakallı, "Proje ile atık seramikler kullanılarak Anadolu kültürüne ait geleneksel motiflerle bezenmiş olan bu alan, şehrimize ve yeni nesillere aktarılacak önemli bir kültürel miras olacak" diye konuştu. 


Projenin koordinatörlüğünü yürüten Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sibel Sevim, projenin ilk etabında bin 500 kişi kapasiteli atık seramik ve çini karolardan yapılmış bir amfi tiyatro, Çağdaş Seramik Eserler Müzesi binasının yer aldığını belirtti. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön