27 / 04 / 2024

Çağlayan Bedir Camii büyüyor!

Çağlayan Bedir Camii büyüyor!

Kağıthane Çağlayan Mahallesi’ndeki parkta bulunan Bedir Camii'nin alanı büyüyor. Cami ile alınan büyüme kararı İBB Meclisi'ne sunuldu...



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 2017 Hazirn'da Kağıthane Çağlayan Mahallesi'nde yer alan Bedir Camii’nin yıkılıp yeniden yapılması için 1.500 metrekarelik bölümü “Açık ve Yeşil Alanlar” fonksiyonundan çıkarıp “İbadethane Tesisleri Alanı”na aldı. Kağıthane Müftülüğü ise bu plana itiraz etti. Müftülük, cami alanının en az 4 bin 500 metrekare olarak yeniden düzenlenmesini istedi.

Çağlayan Bedir Camii büyüyor!

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, teklif İBB Meclisi’ne sunuldu ve uygun bulundu. İlçe Müftülüğü, "Çevrede başka bir cami olmayışı ve ayrılan alanın Cami, Kur’an Kursu ve sosyal donatıların olması gerektiğinden, bin 500 metrekare olarak ayrılan yere dini tesisin yapılması halinde hizmete cevap veremeyeceği" gerekçesiyle plana itiraz edip, en az 4 bin 500 metrekare olarak tahsisini istedi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu, söz konusu teklifi 3 bin metrekare olarak düzenlenmiş haliyle uygun buldu ve İBB Meclisi’nin onayına sundu.


Geri Dön