23 / 04 / 2024

Cahit Özkan: Güvenli, sağlam, dayanıklı binalar inşa etme mücadelemizi sürdüreceğiz!

Cahit Özkan: Güvenli, sağlam, dayanıklı binalar inşa etme mücadelemizi sürdüreceğiz!

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Bir taraftan kentsel dönüşümü, sağlıklı, güvenli ve dayanıklı konutların inşa edilme sürecini engellemeye çalışırken diğer taraftan bugün acılarımızın kaynağı olarak AK Parti hükümetlerini göstermeleri asla kabul edilebilir bir durum değil." diye konuştu. 



AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında İzmir'de meydana gelen deprem felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu.  

Özkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İzmir'de yaşanan ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; devletin, tüm birimleriyle afetin yaşandığı ilk günden bugüne yoğun çaba göstererek çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Özkan, gece gündüz demeden hassasiyetle görev yapan tüm ekiplere teşekkürlerini iletti. 

Vefat eden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Özkan, "Rabbim devletimizi ve milletimizi her türlü afetlerden korusun" diye konuştu.

Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Uzun yıllar boyunca bu ülkeye hakim olan vesayetçi zihniyetin en çok ihmal ettiği alanlardan biride afete dayanıklı yapı inşasıdır" sözü hatırlatılarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine, AK Parti hükümetlerinin, özellikle 2002 sonrası dönemde 1 milyon konut inşa ettiğine ve kentsel dönüşümü teşvik ederek vatandaşların güvenli, sağlam, dayanıklı konutlarda oturmasına imkan sunduğuna dikkat çekti.

Bu noktada yapılan çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerine vurgu yapan Cahit Özkan, şunları kaydetti: 

"1999 Depremi'nden önce, önceki mevzuata göre yapılan bu yapıların kentsel dönüşümünü biz teşvik ederken, maalesef birileri kentsel dönüşümü meydanlarda bir şekilde protesto etmek suretiyle engellemeye de gayret ettiler. Onların bir taraftan kentsel dönüşümü, sağlıklı, güvenli, dayanıklı konutların inşa edilme sürecini engellemeye çalışırken diğer taraftan bugün acılarımızın kaynağı olarak AK Parti hükümetlerini göstermeleri asla kabul edilebilir bir durum değildir. Yasal düzenlemelerimizi tavizsiz şekilde uygulama ve vatandaşlarımıza güvenli, sağlam, dayanıklı binalar inşa etme mücadelemizi sürdüreceğiz."

İzmir Bornova'daki binaların yüzde 85'i riskli!

Türkiye'nin konut envanteri çıkarılmalı!


Geri Dön