26 / 04 / 2024

Çalık 2013’te Zincirlikuyu'ya ofis Yenibosna'ya konut yapacak!

 Çalık 2013’te Zincirlikuyu'ya ofis Yenibosna'ya konut yapacak!

2013’te 2 yeni proje hayata geçireceklerini açıklayan Galık GYO Genel Müdürü Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, Zincirlikuyu’da A sınıf ofis, Yenibosna Kuyumcukent’te de 14 bin 500 metrekarelik arsa üzerinde karma proje yapacaklarını söyledi…



2013’te var olan projelerin tamamlanmasının yanısıra 2 yeni projeyi de hayata geçireceklerini belirten Çalık GYO Genel Müdürü Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, “Gap İnşaat’la birlikte uzun yıllardır yurtdışında ürettiğimiz projelerle önemli bir bilgi birikimi ve deneyime sahibiz. Bu deneyimi Türkiye’deki projelerimize de taşıdık. Bu çerçevede 2013 yılında var olan projeleri tamamlamanın yanı sıra yeni projeleri de hayata geçireceğiz” dedi.



4 projede çalışmalar hızla devam ediyor

Şu anda yapımı devam eden 4 projelerinin olduğuna dikkat çeken Yetgin, “Şu an devam eden projelerimiz arasında Üsküdar Altunizade’de Emlak Konut GYO A.Ş. ile gelir ortaklığı modeli ile gerçekleştirdiğimiz Şehrizar Konakları, yine Emlak Konut GYO A.Ş. ile Varyap Gap İnşaat ortak girişimi olarak inşa ettiğimiz Ataşehir’de İstanbul Uluslararası Finans Merkezi sınırları içerisinde yer alan Metropol İstanbul projesi, Türkiye'de kamu ve özel sektör ortaklığıyla yapılan ilk yenileme projesi olma özelliği taşıyan "Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi ve Fatih Belediyesi önderliğinde geliştirilen Fener-Balat-Ayvansaray yenileme projesi bulunuyor.


  Çalık 2013’te Zincirlikuyu ya ofis Yenibosna ya konut yapacak!


Metropol İstanbul 2015’te tamamlanacak

Ataşehir’de finans merkezi sınırları içinde yer alan Metropol İstanbul projelerinin 2015 yılında tamamlanacağını söyleyen Yetgin, “Geçtiğimiz günlerde kule lansmanını yaptığımız Metropol İstanbul projemizde de hafriyat çalışmalarımız devam ediyor. 2015 yılında tamamlanacak olan Metropol İstanbul; rezidans kuleleri, alışveriş merkezi ve rekreasyon alanlarıyla kendi sınıfında dünyanın en büyük karma projelerinden biri olacak” diye konuştu. 


 Çalık 2013’te Zincirlikuyu ya ofis Yenibosna ya konut yapacak!


Şehrizar Konakları Haziran 2013’te teslim

Şehrizan Konakları projesinde inşaatın hızla devam ettiğini belirten Yetgin, projeyi Haziran 2013’te tamamlamayı planladıklarını söyledi. 


 

2013’te sektör genel ekonominin üzerinde bir büyüme gösterecek

2013’te inşaat sektöründeki büyümenin genel ekonomideki büyümenin üzerinde bir seyir izleyeceğini belirten Yetgin, “Türkiye, ekonomide yakaladığı istikrarlı büyüme ve lider karakteriyle doğuyla batıyı birleştiren bir konuma sahip. İnşaat sektörü de bu istikrarlı yapı içerisinde önemini korumaya devam ediyor. 2013 yılında inşaat sektöründe yaşanacak büyümenin genel ekonomideki büyümenin üzerinde bir seyir izleyeceğini düşünüyorum. Özellikle önümüzdeki dönemde mütekabiliyet yasası ile yabancı yatırımcının Türkiye’ye aktaracağı kaynak ve iç dinamikler hareketlendirecek olan kentsel dönüşüm ile birlikte inşaat sektörünün oldukça hareketli ve canlı bir dönem geçireceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. 


Konut almak için en doğru zaman

Konut kredisi faizlerinde yaşanan düşüşlerin 2013 yılında konuta olan talebi canlandıracağını öngördüğünü belirten Yetgin, “Konut satın almayı planlayanlar açısından da her ne kadar olması gereken oranların üzerinde olsa da konut kredisi faizlerinde yaşanan düşüşler 2013 yılında konuta olan talebi canlandıracak ve piyasayı hareketlendirecektir. İçinde bulunduğumuz döneme baktığımızda fiyatlar açısından da konutta “alım” döneminde olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.


Kentsel dönüşüm yıpranmış kabuğun değişmesi için önemli bir fırsat

İnşaat sektörünün pek çok yan sektörü de besleyen lokomotif sektörlerden birisi olarak önem arz ettiğini vurgulayan Yetgin, kentsel yenileme projelerinin sektöre istihdam ve büyüme anlamında bir hareket kazandırmakla birlikte, Türkiye, özellikle de İstanbul üzerindeki yıpranmış kabuğun yenilenmesi için önemli bir fırsat  olduğunu söyledi. 


Mütekabiliyet Türkiye’nin marka değerini artıracak

Mütekabiliyet Yasası’nın Türkiye’nin marka değerini artıran bir girişim olduğuna dikkat çeken Yetgin, yasa ile birlikte Ortadoğu ve Arap ülkelerinden önemli bir kaynağın Türkiye’ye gireceğini söyledi. Yetgin, “Son 5 yılda Türkiye'ye gelen direk yabancı yatırımları içerisinde orta doğu sadece yüzde 13 oranında.  Yeni yasa ile birlikte bu oranın artacağını düşünüyorum. Kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasalarının ve düzenlemelerinin yürürlüğe girmesi inşaat sektörüne taze kan girmesini sağlayacaktır” şeklinde konuştu. 


Yarın Soyak CEO'su Emre Çamlıbel...


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön