19 / 04 / 2024

Çalışan annelere aylık 325 euro destek! Başvurular başladı!

Çalışan annelere aylık 325 euro destek! Başvurular başladı!

Devlet kadınların iş hayatında desteklenmesi için çeşitli yardımlarda bulunuyor. Bu kapsamda başvuru şartlarını taşıyan ailelere aylık 325 euro destek ödemesi yapılıyor. Kayıtlar e devlet üzerinden başladı. İşte tüm detaylar...



Çalışan kadınların hayatını kolaylaştırmak adına devlet çeşitli yardımlarda bulunuyor. SGK ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre başvuru şartlarını yerine getiren bütün ailelere bakıcı desteği verileceği duyuruldu. 

Bu şartlardan yararlanmak için ailelerin İstanbul, İzmir ve  Ankara  illerinden birinde ikamet ediyor olması gerekiyor. 4A statüsünde çalışan aileler bu programa başvuru yapabilecekler.

Aynı zamanda çocuğunun yaşının 0-24 yaş aralığında olması şartı da bulunuyor.  Bu destek ödemesinden faydalanabilmek için çalışacak olan bakıcının sertifikasının da olması gerekiyor. Ailelerin, çalışacak bakıcılara en az asgari ücret düzeyince maaş vermesi ve sigortasını da düzeyde yatırması gerekiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön