27 / 04 / 2024

Çalışan annelere SGK’dan müjde! 1629 TL’lik destekte süre 5 ay daha uzatıldı

Çalışan annelere SGK’dan müjde! 1629 TL’lik destekte süre 5 ay daha uzatıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu tarafından ortak yürütülen proje kapsamında 0-60 aylık çocuklarını anaokulu, kreş ya da gündüz bakımevlerine gönderen sigortalı çalışan annelere aylık 100 euro (Yaklaşık bin 629 TL) ödeme yapılıyor.



Kreş desteğinden yararlanan anneler için söz konusu ödemeler, 5 ay daha uzatıldı. Antalya, Ankara, Elazığ, Bursa, İzmir, İstanbul ve Malatya'da 1 Nisan 2019 yılından itibaren uygulamaya konan, "Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi", çalışan annelere maddi destek sağlıyor.

Olumlu geri dönüşlerin etkisinin ardından söz konusu süre, 24 aydan 29 aya uzatıldı. Bugüne dek bir işte sigortalı olarak çalışan ve belirlenen yaş aralığında çocuğu bulunan 18 bine yakın çalışan anne, kreş desteğinden yararlandı. 

Çalışan annelere SGK’dan müjde! 1629 TL’lik destekte süre 5 ay daha uzatıldı

Projeden yararlanan annelere aylık 100 euro olmak üzere 211 bin 178 defa kreş desteği ve her eğitim yılı için 100 euro olmak üzere 17 bin 835 defa kırtasiye ödemesi yapıldı. Annelere 3 sene içerisinde toplamda 22 milyon 901 bin 300 euro destek verildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön