20 / 04 / 2024

Çalışma izni için ne kadar süre ikamet etmek gerekiyor?

Çalışma izni için ne kadar süre ikamet etmek gerekiyor?

Türkiye'de çalışmak isteyen yabancıların ülkede belli bir süre ikamet etmesi gerekiyor. Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazsında Türkiye'de çalışmak isteyen yabancıların ikamet süre şartını kaleme aldı.



Türkiye'de iş sahibi olmak isteyen yabancı vatandaşlar Türkiye'de 6 ay gibi süre ikamet etmesi gerekiyor. Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazsında yabancı işçi çalıştırmak için neler gerektiğini kaleme aldı. İşte İmal'ın o köşe yazısı...

Çalışma izni için ne kadar süre ikamet etmek gerekiyor?

Yabancı işçi çalıştırmak için Çalışma Bakanlığı'nca izne gerek duyulmaktadır. Yabancı işçiler, işveren adına değil, kendi adlarına izinlerini alabilmektedirler. İzin hem elektronik ortamda hem de birebir görüşme sağlayarak uygun olan işlemleri yapmakla mümkün olabilmektedir.

İşçi tarafından hazırlanan belgeler 30 iş günü içinde değerlendirmeye alınır ve eksiksiz olması gereklidir. 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu ve Yönetmeliği'nde belirtilen şartlara göre uyumlu olması önemlidir. Aksi durumda dosya kaldırılır ve geçerliliğini kaybeder. Çalışma izni almak için yurt içinde en az 6 aylık ikamet izni alarak kalmış olmaları gereklidir.
 

Malezya'da inşaat sektörüne çalışma izni verildi!


Geri Dön