26 / 04 / 2024

Çambaşı Kayak Tesisi 650 dönüm arazi üzerinde inşa ediliyor!

Çambaşı Kayak Tesisi 650 dönüm arazi üzerinde inşa ediliyor!

Çambaşı Kayak Tesisi’nde inceleme yapan Başkan Enver Yılmaz: “Tamamlandığında Türkiye’nin ilk 5 kayak tesisinden biri olacak bu merkezin, ülkemizde denize ve havalimanına en yakın tesis olmasıyla Ordu turizmde çağ atlayacak” dedi.




Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya’nın da yer aldığı bir heyetle birlikte Kabadüz ilçesindeki Çambaşı Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulunan ve kısa bir süre içerisinde tesisi hizmete açmak için yoğun bir çalışma sergilediklerini söyleyen Başkan Yılmaz; Çambaşı'nın, Ordu'nun en önemli turizm cazibe merkezlerinden birisi olduğunu belirtti.

 

650 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE İNŞA EDİLİYOR…

 

Kayak tesisinde yaptığı incelemelerde yetkililerden bilgi alan ve 650 dönüm arazi üzerinde inşa edilen projenin tamamlanması ile Çambaşı'nın, Ordu'da turizmin umudu olacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz: “Bu tesis ülkemizde denize ve havalimanına en yakın merkez olacak. Kayak merkezi kompleksi içerisinde, dağ evi mimarisinde 8 adet yapı ve 2 adet telesiyej mekanik hattı bulunuyor. 1750 rakımdan 2000 rakıma çıkacak kayak sporuna ait yaklaşık 5 bin metre uzunluğunda, 35 metre genişliğinde parkur alanı oluşturulacak. Tesis içindeki binalarda; sağlık merkezi, bilet satışı ve kayak malzemeleri satış noktaları, alt ve üst istasyonda yeme içme tesisleri, 1 adet konuk evi ve 1 adet teknik alt yapı binası da bulunacak. Bu devasa tesisin tamamlanmasının ardından Ordu, turizmde çağ atlayacak” şeklinde konuştu.

 

ÇAMBAŞI ORDU’NUN PARLAYAN YILDIZI OLACAK…

 

Öte yandan Çambaşı'nın sürdürülmekte olan yatırımlarla daha da gelişeceğini dile getiren Başkan Enver Yılmaz: “Devam eden 37 kilometrelik Kabadüz-Çambaşı arasındaki yol yapım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Çambaşı yayla trafiği rahatlayacak. Bunun yanı sıra Kabadüz - Altınordu arasındaki 17 kilometrelik mesafede yapılacak yol yapım çalışmalarının ardından Çambaşı - Altınordu arası, otoyol standartlarında bir yola kavuşacak ve ulaşım süresi sadece 45 dakikaya inecek. Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde yapımı sürdürülen ve tamamlandığında Türkiye'nin denize ve havalimanına en yakın kayak tesisi olacak Çambaşı Kayak Merkezi; yapımı devam eden oteller ve saydığımız tüm bu yatırımların tamamlanmasıyla birlikte Ordu'nun parlayan yıldızı olacak. Marka değerlerimiz daha da artıyor” şeklinde konuştu.

 



Ordu Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön