25 / 04 / 2024

Kuruluş Osman için 300 dönüm arazide oba inşa edildi!

Kuruluş Osman için 300 dönüm arazide oba inşa edildi!

ATV ekranlarında izleyicilerle buluşacak Kuruluş Osman dizisi için 300 dönüm arazi üzerinde Kayı Obası inşa edildi...



Ülkeminizin hatta birçok ülkenin merakla beklediği, Burak Özçivit'in başrol oynadığı 'Kuruluş Osman' dizisi, 20 Kasım'da atv'de izleyicilerin karşısına çıkacak. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hollywood yapımlarını aşan prodüksiyonuyla Türk dizi sektörünün uluslararası arenadaki amiral gemisi olmayı planlayan 'Kuruluş Osman'ın üç tanıtımı 100 milyonun üzerinde izlendi. 

Hollywood yapımlarını aşan prodüksiyonuyla dikkat çeken 'Kuruluş Osman' için dokuz ay askeri eğitime tabi tutulan oyuncular dağda günlerce kamp yaptı. Ekip, kendi barınaklarını inşa edip geceleri nöbet tuttu.

Oyuncular dokuz ay boyunca Bozdağ Film bünyesindeki uluslararası koreografi ekibi tarafından at binme, kılıçyay kullanma, dövüş, koreografi eğitimi aldı.

DÖRT OBA KURULDU

- Dizide Osman Gazi'yi canlandıran Burak Özçivit başta olmak üzere oyuncular günlerce dağlık ve ormanlık alanlarda askeri eğitim aldı. Doğal şartlarda kendi barınaklarını inşa eden oyuncular, sularını bulup yemeklerini hazırladılar. Geceleri ikişer saat nöbet tuttular. Ekip kampta, emekli uzman subaylar tarafından komando eğitimi de aldı.

- 'Kuruluş Osman' için 300 dönüm arazi üzerinde Kayı Obası, Bizans Kalesi, suni göl ve etrafında bir şehir ile Türkmen beyliği kasabasından meydana gelen devasa setler inşa edildi. Kayı Obası dışında, farklı Türk beylikleri için de dört oba kuruldu.

- Bizans Kalesi ve şehri, 50 bin metrekarelik arazi üzerinde yer alıyor. Surlarının boyu 8 metre, kuleler ise 11 metre uzunluğunda. 20 bin metrekarelik alana ise 800 metre genişliğinde ve 1.60 metre derinliğinde suni göl inşa edilip çevresine şehir kuruldu. Şehir içine pazar yeri, sahil, iskele, dükkanlar ve evler inşa edildi.

-'Kuruluş Osman'ın ilk bölümünde 5 bin yardımcı oyuncu rol aldı. 40 kişilik ana kadronun yanında 150 kişilik aksiyon ekibi de dizide görev aldı. Kamera arkası ise 400 kişiden meydana geliyor.


Geri Dön