20 / 04 / 2024

Karabük Eflani'de değişim ve dönüşüm başlıyor!

Karabük Eflani'de değişim ve dönüşüm başlıyor!

Karabük Eflani Belediyesi 2017 yılı bütçesini 3 milyon 300 bin TL olarak belirledi. Hiç bir kuruma ve özel sektöre borcu olmayan belediyenin başkanı İbrahim Ertuğrul, ileçnin değişim ve dönüşüm içinde olduğunu belirtti.



Karabük Eflani Belediye başkanı İbrahim Ertuğrul, hiçbir kamu kurumuna, piyasaya ve özel sektöre borçlarını olmadığını belirterek " kendi yağımızla kavruluyoruz. 2017 yılında yeni bir sayfa açarak beyaz bir sayfa açarak başladık. Bu yıl yatırım yalı olacak inşallah, Bu yıl yine alt yapı çalışmalarına, kanalizasyon, arıtma, atık su yol ve asfalt çalışmalarına hız vereceğiz. Bu yatırımlar için gerekli olan malzeme ihalesinin hazırlıklarını yapıyoruz, ihale yapar yapmaz ve mevsim şartları oluştuğunda çalışmalarımıza başlayacağız. İlçemizde 150 konutluk kooperatif yapıldı. Buraya iskan verilecek. Bunun yanında  TOKİ  tarafından yapılacak olan 400 konutluk proje ile ilgili sona gelindi. Arsa tahsisi konusunda bir vatandaşımızla sorun vardı onu da çözdük. Belediye ait arsaların TOKİ'ye devri ile bu projede inşallah bu yaz start almış olacak" dedi 


TAŞHAN KIZ YURDU OLARAK HİZMET VERİYOR 

Eflani'nin tarihi hanlarından olan üç yıl önce restore edilerek hizmete açılan Taşhan Eflani Meslek Yüksek Okulunda eğitim gören kız öğrencilere hizmet veriyor. Kız yurdu olarak kullanılan Taşhan'ın yanı sıra üç yıl önce Sosyal tesis olarak başlanılan alanın da gerektiğinde yurda çevrileceğini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul" sosyal tesisimizi şimdilik biraz askıya aldık. Çünkü Meslek Yüksek Okuluna iki bölüm daha açılacak, iki bölümün açılması demek 150 öğrencinin daha ilçeye gelmesi demek. Yani yurt ihtiyacı doğacak. O yüzden burayı şimdilik bekletiyoruz. Yeni bölümlerin açılmasıyla burası yurt olarak yeniden düzenlenecek" dedi.


EFLANİ ARAP TURİSTLER İLGİ ODAĞI OLDU 

İlçenin Arap turistler tarafından tercih edilen bir ilçe olduğunu belirten Ertuğrul dinlenme tesisi ve turistik tesis yapmak için talep olduğunu bunun değerlendirildiğini söyledi.



Karabük Haber


Geri Dön