25 / 04 / 2024

Kayseri Bünyan'da değişim ve dönüşüm başladı!

Kayseri Bünyan'da değişim ve dönüşüm başladı!

Kayseri Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, bölgede hayata geçirilen projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Gülcüoğlu, “Bünyan´da değişim ve dönüşüm devam ediyor” şeklinde konuştu.



Kayseri Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, ilçede hayata geçirilen yatırımları anlattı. Gülcüoğlu, “Bünyan´da değişim ve dönüşüm devam ediyor” dedi.

Meslek Yüksek Okulu eğitime başlıyor

Kayseri Haber'de yer alan habere göre, toplumun her kesimi için yatırım yaptıklarını söyleyen Başkan Gülcüoğlu, “Geçmiş dönemlerde belirli nedenlerle tamamlanamayan projeleri sırayla hayata geçirmeye başladık. Kayseri Üniversites´ne bağlı Meslek Yüksekokulumuz, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Emlak ve Emlak Yönetimi, Özel Güvenlik bölümleri ile açılacak. Bu güne kadar öğrenci alamamamızın nedeni öğrenci yurdunun yokluğu olarak gösterilmekteydi. Kız ve erkek olmak üzere öğrenci yurtlarının temeli atıldı. Bir hayırseverimiz yurtlarımızı yaptırıyor. İnşallah bu eksikliği bu yıl gidermiş olacağız. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında Meslek Yüksek Okulumuzun öğrenci almasını bekliyoruz” dedi.

Bünyan sağlık üssü olacak

Bünyan'ın sağlık yatırımlarında çığır açtığını kaydeden  Gülcüoğlu, “Belediye olarak arsa tahsisini yaptığımız yeni devlet hastanemizin temel atma çalışmaları başladı. 75 yataklı Devlet Hastanesinin en kısa sürede tamamlanarak hizmete alınması hedefleniyor. Bünyan´ı bölgesinde sağlık üssü haline dönüştürmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Bünyan Küçük Sanayi Sitesi bu yıl açılıyor

Bünyan Küçük Sanayi Sitesi'nin bu yıl tamamlanarak hizmete açılacağını söyleyen Gülcüoğlu, “30 yıllık bir geçmişe sahip olan ve bugüne kadar hiç bir şey yapılamayan sanayi sitemizle ilgili göreve geldikten sonra başladığımız imar uygulamalarıyla birlikte geçtiğimiz yıl Bünyan Küçük Sanayi Sitesi'nin temelini atmıştık. Bu yıl bir mani olmaza hak sahiplerine anahtar tesliminin yapılmasını planlıyoruz. Şu an itibariyle bloklarımız hızla yükselmiş durumda ve site yönetimi hassasiyetle konuyu takip ediyor. Bununla birlikte genç girişimcilerimiz 22 dükkândan oluşan yeni bir toplu işyerinin temellerini attı burada inşaat çalışmaları sürüyor. Tüm çalışmalar bittiğinde Bünyan 77 dükkândan oluşan bir sanayi alanına kavuşmuş olacak.” açıklamasında bulundu.

Bünyan cazibe merkezi oldu

Bölgedeki kentsel yenilenmeye dikkat çeken Başkan Gülcüoğlu, ”Alt yapıyı tamamlamamız ve doğalgazı getirmemizle birlikte ilçemizde zaten var olan konut stoku ihtiyacı giderek arttı. Buna bağlı olarak hazırladığımız projeyi  TOKİ  kanalı ile hayata geçirdik ve 216 adet TOKİ konutunu kısa sürede hak sahiplerine teslim ettik. Bu anlamda destekleri için TOKİ yönetimine ilçem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Bununla birlikte müteşebbisler tarafından ciddi anlamada bir konut imalatı var. Aynı zamanda vatandaşlarımızda mevcut konutlarını yeni Bünyan'a yakışır şekilde restore ediyor.'' ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön