26 / 04 / 2024

Van Gürpınar'da değişim ve dönüşüm başladı!

Van Gürpınar'da değişim ve dönüşüm başladı!

Van Gürpınar Belediyesi, ilçede hayata geçirdiği 30 milyon TL'lik yatırımla bölgenin çehresini değiştirdi. İlçede başlatılan dönüşüm çalışmalarıyla metruk binalar yıkıldı ve yeni binalar inşa edildi.



Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Van'ın Gürpınar ilçesinde değişim ve dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Hayta geçirilen yatırımlar, ilçenin çehresini değiştiriyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan Gürpınar'da, belediyenin başlattığı projelerin büyük bir kısmı tamamlandı. Buna göre, atıl durumda bulunan 100 dönmlük arazi, Gürpark Millet Bahçesi'ne dönüştürüldü. Alana, macera parkı, paintball, okçuluk alanı, uzay gözlemevi, at çiftliği, spor alanları, dev çocuk oyun grupları, restoran, kay kay alanı, kafe, kır kahvesi ve park alanları inşa edildi.

Çarşı bölgesinde değişim ve dönüşüm çalışmaları kapsamında mekruk binalaar yıkıldı. Yıkılan binaların yerine ise Selçuklu mimarisiyle modern yapılar yapıldı. Belediye, ilçeye yeni bir vizyon kazandırdı.

Yatırımların katkısının ileriki dönemlerde anlaşılacağını söyleyen Belediye Başkanı Osman Doğramacı, "Şehir olarak markalaşma arzusuyla hareket ettik. Bir kent meydanı yaptık. En batısından en doğusuna, en kuzeyinden en güneyine kendi içerisinde belli bir felsefesi olan bir şehir inşa ediyoruz. Bunu da Gürpark Millet Bahçesi'yle başlattık. Buradan Başbulak'a bisiklet yoluyla güzel bir şehir meydanınında geçerek ulaşacaksınız. Van'a gelenler Gürpınar'ı görmek arzusunda bulunsun. 'Muhakkak gidin görün' denilecek bir şehir inşa ediyoruz. Yapmak istediğimiz birçok şeyi bugün hayata geçirdik. İlerleyen zamanda bu yatırımların ilçeye kazandıracağı artıları herkes daha iyi fark edecek. Yapılan hizmetlere sahip çıkıldığı takdirde inanıyorum ki önümüzdeki yıllar içerisinde bambaşka bir iklim oluşacak. Bunun gayreti içerisindeyiz ve geldiğimizden beri yaklaşık 30 milyon liralık yatırım yaptık. Bu yatırımın her biri milletin parası. Bir kuruşunu dahi zayi etmemek adına geceleri bile uyumadık. Burada şehre yatırım yapmadık, aynı zamanda ülkeye de yatırım yaptık. İnşallah hep beraber burada attığımız tohumun yeşerdiğini ve büyük bir çınar olduğunu görürüz." açıklamasında bulundu. 


Geri Dön