19 / 04 / 2024

Çambaşı Yaylası'ndaki 80 odalı otelin kaba inşaatı tamamlandı!

Çambaşı Yaylası'ndaki 80 odalı otelin kaba inşaatı tamamlandı!

Ordu'nun 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nın, yürütülen çalışmalarla Türkiye'nin önde gelen turistik merkezlerinden biri haline gelmesi amaçlanıyor. Bölgede kaba inşaatı tamamlanan 80 odalı, 120 yataklı otelin gelecek sezon açılması hedefleniyor.



Ordu'nun 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nın, yürütülen çalışmalarla Türkiye'nin önde gelen turistik merkezlerinden biri haline gelmesi amaçlanıyor.

Kabadüz ilçesine bağlı yaylanın çarşı merkezinde 62 binanın dış cephesi ve çatıları yenilenerek, estetik görünüm kazandırıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesine bağlı ORBEL AŞ ile Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği öncülüğünde Ordulu iş adamlarının ortak olduğu Çambaşı Yatırım AŞ tarafından inşa edilen ve kaba inşaatı tamamlanan 80 odalı, 120 yataklı otelin gelecek sezon açılması hedefleniyor.

Otel inşaatının yanında yer alan kayak tesislerinin de altyapısı yenilendi. Pist sayısı 5'ten 14'e, uzunluğu 15 kilometreye yükseltilen ve acemi kayakçılar için 100 metre yürüyen bant ve pist yapılan tesislerde inşaat çalışmaları devam ediyor.

Çambaşı Yaylası ndaki 80 odalı otelin kaba inşaatı tamamlandı!

Aynı alanda çam ormanında yer alan 12 bungalov ise yeni kış sezonuna hazırlanıyor.

 Çambaşı Yaylası ndaki 80 odalı otelin kaba inşaatı tamamlandı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, turistik tesisleriyle çehresi değişen Çambaşı Yaylası'nda çarşı merkezi, otel inşaatı ve kayak tesisini gezdi ve çalışmalarda incelemeler yaptı. 

Güler, incelemelerinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Çambaşı Yaylası'nı, Türkiye ve dünyanın tanıdığı bir turizm merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti. 

Yaylanın önceden mahalli bir merkez olduğunu belirtti Güler, şunları kaydetti: 

"Şimdi Türkiye'nin en önemli kayak ve turistik merkezlerinden biri olmasına çalışıyoruz. Aynı zamanda Palandöken, Uludağ, Kartalkaya ile rekabet edebilecek bir çekim merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Daha sonraki hedefimiz ise dünyayla rekabet edebilecek bir merkez haline getirmek olacak. Planlı, programlı hareket ediyoruz. Dış cephelerin estetik şekilde yenilenmesi, kayak merkezi, bungalov evlerle çok güzel bir hale getirdik."

Güler, 5 yıldızlı konforunda inşa edilen otelin kaba inşaatının tamamlandığına vurgu yaparak, "Kayak merkeziyle, konferans salonuyla, futbol takımlarının kamp yapabileceği tesislerle turizm sahasında büyük bir esere sahip oluyoruz. Aynı zamanda denize ve havaalanına en yakın turistik merkez. Bu da büyük bir avantaj" şeklinde konuştu.

Kayak tesislerinin adeta yeniden yapıldığını, burada yoğun bir altyapı ve üstyapı çalışması sürdürdüklerini vurgulayan Güler, "Tüm sistemi değiştiriyoruz. Sosyal tesisleri büyütüyoruz. 200 kişiye yemek verirken, 2 bin kişiye yemek verecek hale getiriyoruz. Ayrıca karın az yağdığı günler için kar makinesi alarak, buranın karlı günlerinin sayısını artıracağız" dedi.


Geri Dön