24 / 04 / 2024

Cambridge Dükü, Galler'de malikanede yaşayacak!

Cambridge Dükü, Galler'de malikanede yaşayacak!

Cambridge Dükü William'ın Kraliyet Hava Kuvvetleri'ndeki (RAF) görevini tamamlayacağı 2013 yılına kadar çiftin Galler'de bir malikanede yaşaması bekleniyor. Dük ve düşes daha sonra Kensington'a geçebilir....



Kate ve Williamın Kuzey Gallerde yaşamak istemelerinin sebebi evliliklerinin ilk yıllarını gözden uzak geçirmek. Evlenmeden önce aynı eve çıkan çift, Gallerdeki Anglesey Adasında yaşıyordu. Prens Williamın Kraliyet Hava Kuvvetlerindeki görevine yakınlığıyla tercih edilen çiftlik evinin kirası ayda 750 sterlin (1.904 TL).

Çiftin yaşamayı planladığı Harewood Park Malikanesi, 2000 yılında Cornwall Düşesi tarafından satın alındı. Yakınında özel bir kilisesi ve çiftliği olan evin güvenliği için de özel önlemler alınıyor. Williamın ekolojik hassasiyeti göz önünde bulundurularak tadilatta çevre dostu malzemeler kullanılıyor.

Çiftin, Gallerdeki iki yılın ardından Kensington Sarayına taşınacakları söyleniyor. Williamın annesi Diana ile çocukluğunu geçirdiği sarayın prens için özel bir yeri var. Konumu itibarıyla da yeni Cambridge Düşesinin alışveriş etmeyi sevdiği adreslere yakınlığı bir avantaj. Söylentilere göre Katein sarayın içindeki favori bölümü Prenses Margaretin bir dönem kaldığı
Sarayı yılda 250 bin ziyaretçi geziyor. Bu rakamın yeni evli çiftle beraber 350 bine çıkması bekleniyor. Sarayın halka açık alanlarıyla özel alanları arasında çifti rahatsız etmememek için düzenleme yapılacağı konuşuluyor.
Radikal


Geri Dön