19 / 04 / 2024

Çamlıca Camii Ramazan ayında açılacak!

Çamlıca Camii Ramazan ayında açılacak!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Çamlıca Camii'nin açılış tarihini müjdeledi. Türkmen, ''Çamlıca Camii Ramazan ayında açılacak'' dedi. 




Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, cami deyince Türkiye’de ilk akla gelen ilçelerden birinin Üsküdar olduğunu söyledi ve Çamlıca Camii hakkında açıklamalarda bulundu. 

 

Türkmen, “İslam coğrafyasının en önemli eserlerinden biri olan Çamlıca Camii de Üsküdar’da yükseliyor. Asrın mührü olacak bu cami, önümüzdeki Ramazan ayında (14 Haziran 2018) ibadete açılacak, müjdeyi buradan vermiş olalım” dedi.

 

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, 6 Ağustos 2013'te temeli atılan Çamlıca Camii'inin yüzde 90'ı tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde inşaatı başlayan Çamlıca Camii'ne daha önce takılan dünyanın en büyük aleminden sonra, Türkiye'de bir camiye takılan en uzun "Fetih Suresi" asılacak.

 

125 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen Çamlıca Camii'nde 6 minarenin inşaatı tamamlandı. Minarelerin 4'ü 107.1 metre, 2's, 90'ar metre uzunluğunda tasarlandı. 


Geri Dön