27 / 04 / 2024

Çamlıca Camii'nin inşaatı yarılandı!

Çamlıca Camii'nin inşaatı yarılandı!

Temeli 6 Ağustos 2013'te atılan Çamlıca Camii'nin inşaatı hızla sürüyor. Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük camisi olacak olan Çamlıca Camii, 2016 yılının kadir gecesinde ibadete açılacak.



Yapımına 17 ay önce başlanan Çamlıca Camii inşaatında kaba inşaat bölümünün yüzde 70'i tamamlandı. Çalışmaların 24 saat aralıksız devam ettiğini söyleyen İstanbul camii ve kültür hizmet birimleri yaptırma ve yaşatma derneği başkanı Ergin Külünk, 'Şu an inşaat planlandığı gibi sürüyor. Camimizi 2016 yılının kadir gecesinde ibadete açacağız" dedi. Çamlıca Camii bittiğinde Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olacak. 


Cami, 50 bin kişinin aynı anda ibadet edebilecek şekilde planlandı. 6 minareli olarak planlanan caminin sosyal alanlarıyla bir kompleks olarak tasarlandığı belirtildi. Camii kompleksinin içinde 11 bin metrekare büyüklüğünde Türk İslam eserlerinin yer alacağı bir müze ile 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir sanat galerisi olacak. Kompleksin içinde ayrıca sanat galerileri ve kütüphaneler bulunacak. Onlarca çeşit taş incelemesi sonucu yapının 'Ünye' taşıyla kaplanmasına karar verildi. Rengini koruması, suya dayanıklılık gibi kriterler göz önüne alınarak seçilen taşların ilk örnekleri iç avlu dış ve iç duvarlarının bir bölümüne döşendi. 


Minare yükseliyor

 

Kaba inşaatı yaklaşık 125 bin metrekare alanda devam eden cami inşaatında çalışmaların hızla sürdüğü görülüyor. 

Kompleksin otopark olarak planlanan alt kat ile iç avlu kaba inşaatlarının tamamlandığı minareler ise yükselmeye başladı. 




Geri Dön