25 / 04 / 2024

Çamlıca Kulesi bugün açılıyor!

Çamlıca Kulesi bugün açılıyor!

İstanbul'un en yüksek yapısı Çamlıca Kulesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenler hizmete açılacak.



İstanbul'un en yüksek yapısı olan Çamlıca Kulesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla bugün saat 14:00'te gerçekleştirilecek tören ile açılacak. 

Çamlıca Kulesi bugün açılıyor!

Avrupa'nın en yüksek kulesi 

TRT Haber'de yer alan habere göre; 369 metrelik kule uzunluğuna sahip, deniz seviyesinden 587 metre yüksekliği bulunan Çamlıca Kulesi, İstanbul'un ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak. 

2020 Eylül itibarıyla asıl faaliyeti yayıncılık hizmetinin sunulduğu en yüksek kulede, dünyada ilk ve tek olarak 100 radyo yayını, birbirlerinin güçlerini etkilemeden ve frekansları karışmadan yayın yapılacak.

Türkiye'nin iletişim ve yayıncılık faaliyetlerini dünya standartlarına taşıyacak Çamlıca Kulesi, "tek verici tesis" modelinde hizmet sunacak. Dağınık halde bulunan vericiler birleştirirecek olan kule, çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçecek.

Çamlıca Kulesi bugün açılıyor!

Enerji tasarrufu

İstanbul'un siluetini daha da güzelleştiren Çamlıca Kulesi, üksek verimli anten ve verici sistemleriyle enerji tasarrufunu daha da artırdı. 

Ülke ekonomisine ve turizmine katkı sağlaması da planlanan kulenin içerisinde seyir terasları, restoranlar, kafeteryalar, hediyelik eşya mağazaları da bulunacak.

Çamlıca Kulesi bugün açılıyor!

Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu!


Geri Dön